Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

De Duurzame Driedaagse bij Vonk in de Wijk

15 oktober 2020

De Duurzame Driedaagse op 2+3+4 oktober 2020 waren het kickoff-event van een nieuwe groep aanjagers van verduurzamend Hilversum: Hilversum100. Doel is om kennis en kansen op het gebied van duurzaamheid zichtbaar te maken. Bij VONK in de wijk – broedplaats aan de Larenseweg – weten ze daar alles van: of het nu gaat om wonen, energie of duurzaam produceren; bij VONK vind je inspiratie en kennis over deze thema’s. Het is een inspirerende locatie waar gedurende twee jaar allerlei ‘groene’ experimenten kunnen plaatsvinden. Maar je kunt er ook gewoon binnenlopen voor een kop koffie en wat lekkers. Kwartiermaker Marileen Fabels of één van de andere 12 ondernemers heten je van harte welkom bij VONK!

Marileen Fabels verwelkomt de Groene Bakfietsenparade vanuit haar Tiny House ‘PLUpetit‘. Deelnemers van de Groene Bakfietsenparade waren uitgenodigd om hun bakfiets te ‘pimpen’ met hun duurzame verhaal. Dat leverde een bonte stoet op in de straten van Hilversum.

Laureano Boerman van Rocket Stove Store gaf een demonstratie van houtkachels die niet stinken en nog energiezuinig zijn ook.

Brigitte van Mechelen van Atelier APRIL toont aan de jongste bezoekers hoe het is om met je handen in de klei te zitten.

Klaske Postma van Bio Design staat een geïnteresseerde bezoeker te woord. Ze produceert lampen van gerecyclede materialen zoals geperste platen van Hilversums drank-karton-afval en grasmaaisel van Schiphol. Bezoek haar webshop: VanHier.

Jamie-Lee van Piggelen van Greeniuz weet alles van infrarood warmtepanelen.

Jan Portengen voerde klimaatgesprekken op de Duurzame Markt.

En wie vragen heeft over energie-neutrale woningen, kon terecht bij Fleur Boesveldt. Zij betaalt slechts enkele tientjes aan energiekosten per maand. Wie wil dat nu niet?

Cupcakes versieren: we hoeven niet te vragen of het lekker was. 😉

Doorlopend werden lekkernijen geserveerd door VanDieVegans.

Ook de Speelotheek was van de partij: een bibliotheek voor speelgoed (Edisonstraat 47 Hilversum).

Tot slot willen we je dit blotevoetenpad niet onthouden ter stimulatie van de zintuigen. ‘Een feestje voor je voetzolen!’ aldus Anouk Houberichts.
VONK in de wijk is dinsdag t/m zaterdag geopend voor het publiek (en op maandag ook voor verhuur).

Lees meer over de Duurzame Driedaagse 2020: de Bakfietsparade, de terugblik en een videoterugblik van met Minifestival op 2 oktober. Ook lees je de twee gesprekken terug: Wijs met wind en zon en Slim duurzaam leven, hoe doe je dat?

website: sbddesign.nl