Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Thema’s

De kracht van de Hilversum100 is dat wij overkoepelend te werk gaan. Veel Hilversummers zijn namelijk al bezig met een of meerdere van deze thema’s. Wij bundelen deze initiatieven en stimuleren nieuwe initiatieven, zodat we samen met alle deelnemers ons gezamenlijke doel bereiken.
Met deze thema’s zijn we al aan de slag:

Energietransitie

Wij zijn allemaal verslaafd aan het gebruik van fossiele brandstoffen. Stap voor stap vervangen we deze met duurzame, groene energiebronnen. Ook in Hilversum zijn er tal van burgerinitiatieven en bedrijven die stappen hebben gezet in de energietransitie. Wij willen deze ontwikkelingen verder versnellen.

Thema-pagina bezoeken

Natuur in en om de stad

Een stad vol natuur, zie je het voor je? Bloeiende bermen vol zoemende insecten, kleurige moestuintjes, rijk begroeide muren en daken, tuinen vol natuur. In Hilversum zijn honderden mensen bezig met kleine en grote groene initiatieven. Wij willen jou leren kennen en verbinden met andere groene initiatieven.

Thema-pagina bezoeken

Toekomstbestendig ondernemen

Als ondernemer ben je steeds met de toekomst bezig. Hoe ziet duurzamer ondernemen eruit? Toekomstbestendig ondernemen is meer dan een zonnedak op je bedrijf. Denk ook aan je pand, de bedrijfsvoering en je producten en diensten. Maar hoe doe je dat? Met wie? Waar begin je? De themagroep helpt je!

Thema-pagina bezoeken

Groene mobiliteit

Groene mobiliteit, wat moet je je daar bij voorstellen? Dit thema gaat verder dan laadpalen in de straat. Dit thema gaat over slimmer vervoeren van goederen met minder uitstoot. Minder opstoppingen. Meer plezier in het verkeer. Hoe willen we dit doen?

Thema-pagina bezoeken

Circulaire economie

Wat is smart waste? Is dat slim afval? Of slim omgaan met afval? De themagroep 'Smart Waste' wil toe naar zo min mogelijk echt afval in Hilversum. Hoe doen we dat?

Thema-pagina bezoeken

Broedplaatsen

Verspreid over heel Hilversum vind je broedplaatsen, plekken waar mensen samenwerken en samen leven. Neem een kijkje in de keuken van deze geweldige locaties!

Thema-pagina bezoeken

Duurzaam voedsel

Dat onze voedingskeuzes impact hebben op het milieu, daar staan mensen steeds vaker bij stil. De themagroep 'Duurzaam voedsel' biedt iedereen te kans om lekker te eten, met inspiratie, tips en samenwerking. Hoe doen we dat?

Thema-pagina bezoeken

website: sbddesign.nl