Hilversum 100 - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Over Hilversum100

Kom ook bij Hilversum100! Het groeiende netwerk met Hilversummers die samenwerken om van onze stad een gezonde, groene en leefbare stad te maken. Een stad die de basis biedt voor een gelukkige toekomst. 

We doen dit met een mooie mix van ondernemers, maatschappelijke organisaties, (groot)ouders, inwoners, verenigingen en stichtingen. Een heel divers netwerk dus. Logisch, want een stad die klaar is voor de toekomst is voor ons allemaal belangrijk. Daarom nodigen we álle Hilversummers uit om aan te sluiten en mee te doen.

Onze thema’s

Met deze thema’s zijn we al aan de slag:  

Energietransitie
Natuur in en om de stad
Toekomstbestendig ondernemen
Groene mobiliteit
Circulaire economie
Duurzaam voedsel

De kracht van Hilversum100 is dat wij overkoepelend te werk gaan. Veel Hilversummers zijn namelijk al bezig met een of meerdere van deze thema’s. Wij bundelen deze initiatieven en stimuleren nieuwe initiatieven, zodat we samen met alle deelnemers ons gezamenlijke doel bereiken. Hoe doen we dat?

 • Binnen de thema’s brengen we in beeld wat er al gebeurt in Hilversum. Initiatieven zetten we letterlijk op de kaart op onze website.
 • We ondersteunen nieuwe ideeën.
 • Mensen en organisaties verbinden we met elkaar en we vergroten ons netwerk.
 • We ontwikkelen visies op lokale thema’s en verzamelen kennis.
 • We zijn altijd op zoek naar nieuwe financieringsmogelijkheden voor lokale initiatieven.
 • We nemen deel aan projecten en organiseren evenementen. 

Bij dit alles bieden we een podium voor kennisdelen en ontwikkeling in de Hilversumse broedplaatsen waarmee we samenwerken.

Doe mee

We nodigen iedereen uit die wil meebouwen aan onze stad. Je kunt meedoen op allerlei manieren. Heb je kennis over een of meerdere thema’s? Deel die dan met betrokken partijen. Kun je goed organiseren? Leef je dan bij ons uit, want we organiseren vele evenementen en bijeenkomsten. Wil je samen met jouw buren de wijk vergroenen? Trek aan de bel en wij helpen jou op weg. Dit en veel meer is er mogelijk. 

We lichten een paar mogelijkheden uit:

Bestaande initiatieven

Voor bestaande initiatieven is het erg interessant om mee te doen met Hilversum100 want: 

 • We koppelen je aan soortgelijke initiatieven in Hilversum.
 • We organiseren bijeenkomsten in onze broedplaatsen waar je kennis opdoet, ervaringen uitwisselt en kunt netwerken.
 • Jouw initiatief komt letterlijk op de kaart.
 • Je activiteiten worden gepromoot.
 • Je lift mee met onze communicatie-uitingen.
 • Je krijgt ondersteuning bij fondsenwerving.
 • Je hebt toegang tot een gezamenlijke digitale werkomgeving.

Valt jouw duurzame initiatief niet direct onder een van de thema’s? Geen probleem. Deze thema’s zijn niet in beton gegoten. Neem gewoon contact op voor de mogelijkheden.

Nieuwe initiatieven

Heb je een idee en wil je daar wat mee? Sluit je bij ons aan, dan kijken we samen hoe we elkaar kunnen versterken. Binnen onze themagroepen kun je jouw idee laten groeien. Je hebt toegang tot een kennisbank en digitale werkomgeving. Ook hebben we een fondsenwerver die graag met je meedenkt hoe je jouw idee kunt financieren. Alle voordelen voor bestaande initiatieven, gelden ook voor nieuwe initiatieven.  

Voor ondernemers

Het is voor ondernemers om meerdere redenen interessant om zich aan te sluiten bij de Hilversum100:

 • Wil je jouw bedrijf toekomstbestendig maken? Dan zijn wij hét vertrekpunt. We onderscheiden ons door onze totaalaanpak en kennis over lokale ontwikkelingen, kansen, risico’s en wet- en regelgeving. We brengen (toekomstig) vraag en aanbod in beeld en brengen partijen samen. Ook hebben we goede ingangen bij de gemeente waarmee we een brede visie opstellen. 
 • Ondernemers kunnen via Hiversum100 hun netwerk vergroten en zo nieuwe opdrachten en klanten op het spoor komen. 
 • Mogelijkheden om jouw bedrijf te promoten via onze website en via netwerkbijeenkomsten.

Partners

Bouw jij met jouw bedrijf of organisatie graag mee aan een duurzame toekomst voor Hilversum? Hilversum100 is op zoek naar partners die in onze initiatieven willen investeren. Je kunt de Hilversum100 in zijn totaliteit steunen, maar ook losse thema’s. 

Neem voor de mogelijkheden contact op.

Stichting, statuten, jaarverslagen en beleid

Hilversum100 is een stichting die transparantie hoog in het vaandel heeft staan. Onze statuten, het jaarverslag 2021 inclusief financiële pagina en een tussenrapportage over 2022, alsmede het beleidsplan voor 2023 en het beloningsbeleid staan op onze stichtingspagina.

De stichting wordt bestuurd door de themaverbinders, met daarbinnen een dagelijks bestuur bestaande uit voorzitter Ynske Betlem, secretaris Sander Snel en penningmeester Aernoud Olde.

We groeien …

We zijn volop in ontwikkeling. Voor 2023 is een jaarplan opgesteld, met een meerjarenperspectief.

❖ 2023 Groei van duurzame doeners. Groei van organisatie.
❖ 2024 Bekendheid vergroten
❖ 2025 Impact vergroten

Ondertussen blijven we natuurlijk vooral in de ‘doe-stand’, met evenementen, bijeenkomsten en activiteiten die we organiseren.  

Wil je meer weten over Hilversum100, de themagroepen, de plannen voor nieuwe initiatieven? Wil je meedoen? 
Mail met één van de verbinders!

Hilversum100
Het netwerk van duurzame doeners

website: sbddesign.nl