Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Samen maken we Hilversum duurzaam
  • Vonk in de wijk

  • Proeftuin De Buitenhof

  • AllArt

  • Meentwerf

  • Tante Jans

  • Groene Afslag

  • Fabrique Ludique

Broedplaatsen

Op allerlei plekken in Hilversum schieten de creatieve plekken als paddenstoelen uit de grond. En dat is goed nieuws. We zien ze het liefst in elke wijk. Zeker als ze ook nog eens broeden op oplossingen op het gebied van duurzaamheid. Duurzame Broedplaatsen dus, die mensen bij elkaar brengen om samen te werken aan een duurzame leefomgeving. 

Dit doen wij door samen te werken met allerlei inspirerend plekken zoals Vonk in de wijk, LOKAAL, @AllArt, Tante Jans, De MeentwerfFabrique Ludique, De Buitenhof en De Groene Afslag om er een aantal te noemen.

Als je de oprichters van deze plekken vraagt wat een broedplaats is dan omschrijven zij het als een plek waar: mensen samen komen, aan een gezamenlijk doel werken, waar niet altijd tussen de lijntjes gekleurd hoeft te worden, ideeën ontstaan en verder geholpen worden, creativiteit geinitiëerd wordt, uitgevonden wordt, nieuwe initiatieven tot wasdom kunnen komen.

Mogelijkhedenplekken waar je je ei kwijt kan, waar je met elkaar kan sparren of juist even helemaal niets doet, een plek waar je welkom bent en uitgedaagd wordt om verder te denken en vooral ook doen. Kortom: bruisende plekken waar je met elkaar meestal verder komt dan in je eentje. Lees maar na in de blogs over deze plekken.

Het team Hilversum100 Broedplaatsen wil mensen bij elkaar krijgen om groener te doen en heeft daarvoor een mobiele broedplaats, een circus dat van plek naar plek reist en op verschillende plekken verfrissende bijeenkomsten organiseert om te prikkelen, samen te werken, te zaaien en te groeien. Waar je dan aan moet denken?

Samenwerkingsochtenden

Ben jij op zoek naar iemand om mee te sparren over jouw duurzame idee, of naar mensen om mee samen te werken aan een project, bied jij juist jouw kennis en vaardigheden aan? Hiervoor organiseren we popup-samenwerk-momenten met partner Doe Het Niet Zelf. Laat graag weten waarover jij een keer samen wil sparren.

Bakfietsenparade

Zichtbaar zijn, een glimlach op mensen hun gezicht toveren, zaadjes planten, dat is wat we willen met dit mobiele rariteitenkabinet. Een heuse parade van Hilversumse doeners. Een stoet van bakfietsen, die fietsend van plek naar plek gaan om duurzaamheid met een knipoog onder de aandacht te brengen bij groot en klein. Zie jij jezelf al meerijden: meld je dan hier aan.

Klinkt dit alsof je daar wel eens bij wil zijn? Of wil je aansluiten bij het circus? We kunnen altijd mensen met ideeën, talenten en/of fijne energie gebruiken.

Neem dan contact met ons op via club@hilversum100.nl met als subject: Broedplaatsen en kijk regelmatig op de agenda!

Events
thema 'Broedplaatsen'


Er zijn op dit moment geen events voor dit thema gepland.

website: sbddesign.nl