Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Weggeefwinkeltje aan de Irisstraat geopend!

31 maart 2023

In ontmoetingsplek “De Iris” aan de Irisstraat 116A in de Bloemenbuurt is onlangs een weggeefwinkeltje voor “no waste” groenten en fruit geopend.

Eerst had initiatiefnemer Jacqueline van Oostveen een weggeefkast in de Ampèrestraat, maar om verschillende redenen moest ze daarmee stoppen. De groenten en fruit zijn afkomstig van donaties van winkels in Hilversum Zuid. Het gaat om producten die niet meer verkocht kunnen worden maar nog goed te gebruiken zijn. Het is natuurlijk zonde als deze in de afvalcontainer belanden, daarom maakte zij een plan om samen met een paar vrijwilligers dit winkeltje te openen.

Steuntje in de rug in dure tijden

Donderdag 16 maart 2023 werd de weggeefwinkel officieel geopend. Daarbij overhandigde Jacqueline enkele verse producten aan wijkregisseur Trude van de Ven. Naast verse groenten en fruit zijn er ook brood, bolletjes, wat blik en potjes met daarin voedsel en ook maandverband. De winkel is open voor mensen die deze periode net even iets meer moeite hebben om de (tegenwoordig hoge) rekeningen te betalen.

Het winkeltje ziet er knus en overzichtelijk uit. “Ik merk dat mensen er gebruik van maken en dat het nodig is”, aldus Jacqueline. “En het loopt al goed, we hebben vorige week vrijdag twaalf gezinnen blij kunnen maken met eten voor drie dagen”.

Wil jij ook producten doneren of vrijwilliger worden? Kom dan vooral tijdens openingstijden langs in het winkeltje.

Wees van harte welkom op maandagen tussen 16:30 en 18:00 uur en vrijdagen van 12:00 – 13.30 uur!

Tekst: Hester Gietelink   |   Beeld: Ynske Betlem en Jacqueline van Oostveen

website: sbddesign.nl