Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Arnoud van den Heuvel

Verbinder Groene Mobiliteit & Redactie

Beetje filosofisch
We worden vertegenwoordigd. Er wordt gepraat. We praten mee. We vinden dat het anders moet. Iedereen vindt wat. Er is opinie, beeldvorming, er zijn aannames, berekeningen, voorspellingen, manipulatie, angst, geld, belastingen, banken en vermeende schaarste.
In die wereld lijken we gevangen. Totdat je om je heen kijkt en ziet dat het gras nog steeds groeit. Dat het water ‘kringloopt’. Dat de bomen zich weinig van al dat tijdelijke aantrekken. Dat de insecten zich op dezelfde manier organiseren als in de miljoenen jaren daarvoor. Dat de natuur zo rijk is. Dat het weer het weer is. Dat we samen leven.

Doe Het Niet Zelf
De wereld is in beweging. Met de stroom mee brengt je ergens, maar je moet wel zelf navigeren; kansen zien, mogelijkheden verkennen, nieuwsgierig zijn naar de ander en kijken of je kunt samenwerken. Om het een beetje makkelijker te hebben met elkaar. Of om iets geweldigs te bouwen dat energie geeft.

Doe het samen
Die energie ervaar ik bij Hilversum100. We doen mee omdat we zeker weten dat we ergens naartoe willen. Omdat we mensen zijn die best willen praten, maar vooral willen bouwen. Bouwen aan meer begrip in de samenleving voor wat we als mensheid doen en voor de effecten daarvan op onze omgeving. En dan komen we er misschien achter dat we in ons hart liever een dorp willen dan een stad… Is dat even mooi; dat hebben we al!

Nog even over mij
Ik ben ontwerper, organisator en ordenaar en ik nodig je uit om mee te stromen. Samen. 

Lees verder op de website >>

website: sbddesign.nl