Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Doe Het Niet Zelf

Kom samen en deel je talent!

De gedachte

Iedereen is wel ergens goed in, maar niemand kan alles. Dat hoeft ook niet. Anderen helpen je graag en het is fijn om om iets voor een ander te kunnen betekenen.

Mensen die bereid zijn om hun talenten voor de ander in te zetten, krijgen samen de mooiste dingen voor elkaar. Dat spaart tijd en geld. Onhaalbaar? Utopisch? Nee! Het is heel eenvoudig om zoiets te organiseren, met een kleine groep mensen, voor een dag of een avond.

Doe Het Niet Zelf-bijeenkomsten zijn bedoeld om elkaar te helpen met concrete vragen die ter plekke aangepakt worden. Gratis. Daar komen mensen op af die bereid zijn om zich in te zetten voor een ander en niet te trots zijn om iemand om hulp te vragen. Zo kun je ontdekken of een samenwerking ‘werkt’. Elkaar helpen hoeft niet één-op-één. Jij doet iets voor iemand en een ander helpt jou. Een grafisch ontwerper maakt bijvoorbeeld een logo voor een tekstschrijver. De tekstschrijver helpt een fotograaf zijn online tekst te structureren. De fotograaf maakt een profielfoto voor de grafisch ontwerper.

Het organiseren van deze bijeenkomsten gebeurt op basis van vrijwilligheid, op gratis beschikbare lokaties. Als je een keer hebt meegedaan, dan ben je automatisch ervaringsdeskundige en kun je ook een DHNZ organiseren. Kijk in ‘Agenda’ op de website en doe een keer mee!

website: sbddesign.nl