Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Even voorstellen: Broedplaats Vonk in de Wijk

27 augustus 2020

Larenseweg 139. Tot het begin 2020 een verwaarloosd en verlaten terrein. Vonk toverde het om tot een plek waar iedereen welkom is Een plek waar je je buren ontmoet, die mensen wil laten zien dat duurzaam leven een leuk leven kan zijn. Een plek om te kijken en dan nog een keer te kijken. Met als boodschap: gebouwen verdienen net als spullen een tweede, derde, vierde leven. Waar je jezelf gaat bevragen: wat is het verhaal achter de spullen die je ziet en de mensen die aan het werk zijn in VONK? Is alleen plantaardig eten lekker? Kan je van gras een lamp maken? Wat is dat, kozijnen jutten? Vragen waar je nooit over nagedacht hebt worden ineens normaal omdat je ziet dat het kan.

## Biedt

Een plek om je ogen uit te kijken, neer te strijken. Een plek om je te laten verleiden om stappen te zetten op weg naar een duurzamer leven. Een podium om je duurzame dromen te delen.

## Vraagt

Mensen met specialistische kennis of vaardigheden op het gebied van duurzaamheid  (sociaal, groen of bouwen, biodiversiteit, groene energie, smart waste, toekomstbestendig ondernemen, eerlijk eten) die dit graag overbrengen op anderen.

## Aanjager Marileen Fabels

Met de groenste footprint van ons allemaal. Eigenaar van de kleinste broedplaats en tiny house voorbeeldwoning PluPetit, organisator van de eerste week van de duurzaamheid in Hilversum en vooral kwartiermaker bij Vonk in de wijk.

“Duurzaam is heel breed. Het is elkaar helpen, samen iets mooier maken maar het is ook met een kleine voetafdruk leven. Weinig energie gebruiken en groen in je tuin hebben. Biodiversiteit belangrijk vinden maar ook plantaardig eten. Minder spullen nodig hebben. Zonder dat je in een klimaatspagaat terrecht komt of ecorexia krijgt.
Wat hier gebeurt is, dat je elkaar informeert, nieuwe mogelijkheden ontdekt en daardoor gezamenlijk nieuwe duurzame manieren, gedrag en producten ontwikkelt.
Maar het is tegelijk ook de omgeving en de mensen die je hier inspireren en waar je blij van wordt, de mogelijkheid om het samen te doen en te delen met anderen. Niet alleen met collega ondernemers maar ook met buren, bezoekers en de rest van de wijk en zo samen grote, groene, sociale en duurzame stappen te nemen.”

Meer over Vonk in de Wijk? Via hun website!

Meer weten over broedplaatsen in Hilversum? Check ze allemaal.

Beeld: Margot Brakel

website: sbddesign.nl