Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Even voorstellen: Broedplaats AllArt

26 augustus 2020

Een oude parkeergarage, tot vestzaktheater omgebouwd. Alles wat je hier ziet heeft al een leven achter de rug. De plek waar de Hilversum100 transformeerde van een jaarlijkse challenge naar een platform. Een plek waar je kunst en cultuur kan snuiven tijdens een concert of expositie maar ook terecht kan voor een goed gesprek over jouw plan om de wereld wat mooier te maken. Altijd gastvrij, inspirerend en versnellend.

## Biedt

Een podium voor wie zinvolle en waardevolle ontmoetingen wil organiseren.

## Vraagt

141.524 koperen gulden centen om de vloer mee te beleggen. Bij de ingang staat een grote cilinder waar je deze in kan stoppen.

## Aanjager Allard Bentvelsen

Een man die je aan het denken zet en sinds kort ook whiskey lekker vindt. Ziet zichzelf als roadie, facilitator. Rent zodat andere kunnen shinen. De man die achter de schermen ervoor zorgt dat iedereen die dat wil, een podium kan pakken. Heeft ook nog eens een hoop verstand over bijvoorbeeld Business Canvassen en soms tijd om daar eens voor te gaan zitten.

“Bij @AllArt draait het om de kunsten. Dat heeft raakvlakken met duurzaamheid want net als in de natuur spelen er in de kunsten universele waarden die zo waar zijn dat ze verbinden.
De kunst loopt langs de weg van de weerstand. Ontmoeten van weerstand is nodig om in volwassen dialoog met de wereld te komen. Je ziet dat we op heel veel andere plekken die weerstand weg aan het organiseren zijn. Door het allemaal zo efficiënt, makkelijk, leuk mogelijk te maken. Terwijl juist het feit dat iets niet lukt zorgt dat we ons ontwikkelen. Het stuk hout dwingt een ritme op. Als je harder probeert te gaan dan wat dat hout wil dan splintert het. Ga je te langzaam dan verbrand het. Dat stuk hout heeft een eigen dynamiek. Het is iets waar je je toe kan verhouden, wezenlijk anders dan bijvoorbeeld een iPad die gemaakt is om te doen wat ik wil. Dus als je mensen in contact brengt met iets wat zijn eigen regels kent dan is dat goed.

Alles wat je hier binnen ziet een tweede leven, het heeft al een leven gehad. Dat vinden we aan de ene kant heel fijn omdat het heel duurzaam is maar aan de andere kant vinden we het heel erg fijn omdat alle dingen een eigen verhaal meebrengen en zijn eigen energie waardoor het niet een nieuw project is maar er al een ziel in het pand zit. Zo ook met de gulden centen vloer die wij willen leggen. Vanuit de dubbele moraal; als we naar een wereld toegaan waar wij in geloven en graag in willen bijdragen. Waarin we geld niet meer nodig hebben omdat we afscheid nemen van ons economisch model, wat moet je dan nog met dat geld? Dat weten wij; daar kan je de vloer mee beleggen en vanaf dat moment hebben we altijd genoeg centen.”

Meer over @AllArt? Via hun website!

Meer weten over broedplaatsen in Hilversum? Check ze allemaal.

Beeld: Margot Brakel

website: sbddesign.nl