Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Even voorstellen: Broedplaats Fabrique Ludique

26 augustus 2020

Stap voor stap wordt deze oude fabriek getransformeerd tot een bruisende plek voor creatieven. Een plek waar ze al wisten wat de meesten van ons leerden tijdens de lockdown; wonen en werken is een fijne combinatie. De afgelopen jaren hebben zich hier allerlei toffe makers en creatievelingen verzameld. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de volgende stap: het transformeren van deze tochtige fabriekshal naar de duurzaamst verbouwde broedplaats van Hilversum.

## Biedt

Een plek voor de Hilversum100 om samenwerkingsochtenden te organiseren

## Vraagt

Fabrique Ludique heeft een heuse bucketlist. Zo wil zij ooit nog een drive-in bioscoop zijn, dat iemand een concert in haar geeft, een rave organiseert en ook wil zij nog een keer als decor van een film dienen. Mocht je kunnen helpen bij het verwezenlijken van een van deze dromen, doe dit!

## Aanjager Raoul van de Wetering

Je zag hem vast onlangs al in de krant. Hilversumse golden boy met een vastgoed visie. Die van “De eerste steen niet gelegd door J.W.P. van de Wetering”. Best geïnteresseerd in circulariteit maar vooral in duurzaam transformeren en herbestemmen van leegstaand kantoor onroerend goed. Leert van alles op het gebied van duurzaam bouwen door te meten.

“Verduurzamen is essentieel. Door dit met elkaar te doen kan je mooiere dingen maken, kennis delen. Bijna alles wat je hier ziet is hergebruikt en heeft een verhaal. Onlangs had ik de zoon van de vorige eigenaar over de vloer, hij vertelde dat hij veel spullen herkende. Allemaal hebben ze op een andere manier een plek gekregen in het interieur.

We hebben geen gas, maar ook geen verwarming. Vanuit Makeltrent willen we verduurzamen professionaliseren. Bij alle projectontwikkeling maken we een slag op het gebied van duurzaamheid. Hierin zijn we volop aan het experimenteren, waarbij alles wordt gemonitord. We ontwikkelde allerlei testcases: opvangen en gebruik van hemelwater, waterleidingen gebruiken om te verwarmen, van het gas af, elektrische vloerverwarming, noem maar op.

Bij Fabrique Ludique willen we all-in gaan en al deze technieken gaan combineren. Op deze manier wordt het een showcase van duurzame mogelijkheden.”

Meer over Fabrique Ludique? Via hun website!

Meer weten over broedplaatsen in Hilversum? Check ze allemaal.

Beeld: Margot Brakel

website: sbddesign.nl