Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Alliance for Nature lezing

De eerste Alliance for Nature lezing door Wouter Helmer

Waarde …

De aarde draait al 4,5 miljard jaar rondjes om de zon. Als haar leeftijd de lengte van uw arm is, bestaat de mens minder dan één haal van een vijl langs uw nagel. Wij lopen hier slechts een paar honderdduizend jaar rond. Altijd in harmonie met de planeet. Echter, ergens in de 18de eeuw, is het idee ontstaan dat de mens geen onderdeel is van de natuur, maar erboven staat. Dat we de wereld naar ons hand kunnen zetten. Inmiddels ervaren we overal opdeez’ aertkloot dat dat een achterhaald wereldbeeld is.

Stichting Alliance for Nature probeert een verschuiving te creëren in het bewustzijn over de onderlinge relatie tussen mens en natuur. In de hoop de verstandhouding weer in balans te brengen. Er zijn tal van organisaties over de hele wereld die de natuur een warm hart toedragen en erg goed werk doen. In het redden van oerbos, neushoorns, panda’s of … Staan we zelf al op de rode lijst?
De crux zit ‘m in het collectief bewustzijn dat we gewoon maar één van de vele beestjes zijn die hier rondkruipen. Dat wij het beste aarden, als we het beste voorhebben met de aarde. Iemand die daar werkelijk alles van weet is ecoloog Wouter Helmer, directeur en een van de oprichters van Rewildering Europe. Wouter heeft een enorme staat van dienst als natuurbeschermer, is een man met een klinkende visie en bovendien een begenadigd spreker.
Hij zal – zoals Marsman – ‘denkend aan Holland’ een betoog houden over ‘breede rivieren die traag door oneindig laagland gaan’. Een pleidooi voor de natuur als bondgenoot en ook samen met ons, even terugblikken, maar vooral flink ver de toekomst inkijken.
Stichting Alliance voor Nature zou het bijzonder waarderen als u op 12 juni tot het gehoor van Wouter Helmers wil horen.
• 10.30 uur inloop met koffie
• 11.00 uur lezing door Wouter Helmer
• 12.30 uur plant based lunch in het restaurant bij De Groene Afslag
Tickets (25 euro + Eventbrite = 27,41)
Alliance for Nature lezing

12 juni 2022
10:30 inloop met koffie – 12:30 met lunch uur

Locatie: De Groene Afslag, Amersfoortsestraatweg 117, 1251 AV Laren
Kosten: 27,41

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl