Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

College: Duurzaamheid in de filosofie, van Epicurus tot Nietzsche

Praktische filosofie om je leven vorm te geven

De traditionele filosofie, de filosofie waarin wordt lesgegeven op de universiteiten, is gebaseerd op de filosofie van Plato; een filosofie van de ideeën dus – die meer waar zouden zijn dan de werkelijkheid. Een filosofie van, voor en door professoren.

In dit college wordt eens een ander type filosofie onder de aandacht gebracht: filosofie als praktische manier om je leven vorm te geven; door je eigen visie op de werkelijkheid te ontwikkelen, met de (feitelijke) informatie die daarvoor nodig is. Omdat filosofie (letterlijk vertaald: liefde voor wijsheid) – leidt tot een visie op die werkelijkheid. En zo’n visie is niet alleen van professoren, maar van, voor en door iedereen – omdat iedereen het goede leven wil vormgeven in die werkelijkheid – op zijn eigen weg naar duurzame wijsheid.

In Bibliotheek Hilversum neemt essayist, adviseur duurzaamheid en docent Jasper Mekkes je aan de hand van de overeenkomsten tussen filosofie en het thema duurzaamheid mee op een hedonistische reis langs filosofen als Epicurus, Lucretius, Marcus Aurelius, Seneca, La Boétie, Proudhon, Thoreau, Nietzsche en Onfray. Filosofen die allemaal één ding met elkaar gemeen hebben: hun duurzame visie op de werkelijkheid.

Toegang gratis. Dus mis het niet!

Meer informatie

College: Duurzaamheid in de filosofie, van Epicurus tot Nietzsche

25 mei 2023
19:30 – 21:00 uur

Locatie: Bibliotheek Hilversum, 's Gravelandseweg 55, 1217 EH Hilversum
Kosten: gratis

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl