Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

De Duurzame Markt

Een gezellige markt met duurzame en/of lokale ondernemers! Doorlopend geopend, gratis entree.

Deelnemers:

Van Thuis – Limoncello
Heerlijke limoncello, met liefde gemaakt door Brian en Lotte bij Vonk!

Menno Karres – Olijfolie
heerlijke Italiaanse olijolie met een goed verhaal

Bart – Grondwater
Grondwater is een microdrankmakerij uit Hilversum en maakt cider, bier, wijn en alcoholvrije dranken. Grondwater is de uit de hand gelopen hobby van Bart van Gemert, muzikant, kok en drankmaker waarin hij onderzoek doet naar Nederlands terroir: het uit-wijn-afkomstige idee dat je de grond waar een gewas groeit, kunt proeven in het uiteindelijk product. Nederland staat niet bekend om haar terroir, deels omdat het niet zo’n druivenland is en er niet veel wijn wordt geproduceerd. Bart denkt echter dat het idee niet alleen op druiven toepasbaar is, maar op alles wat groeit en bloeit. In een poging om te ontdekken wat de Nederlandse terroir is, maakt Bart drankjes van lokale Nederlandse producten: appels en peren uit de regio, druiven uit de tuin van zijn schoonfamilie en wild geplukte paardenbloemen. 

Liselore van de botanische buitenplaats
gedroogde bloementhee en kruiden

Ellen – Petisserie
Dierenvriend Ellen bakt  met veel liefde het soort hondenkoeken die zij haar honden zelf graag wil geven. Dat betekent: helemaal plantaardig, tarwe- en glutenvrij en met alleen maar pure ingrediënten.

Thijske – Zeeplokaal
De (h)eerlijkste zepen voor huis, huid en haar, met liefde gemaakt. Zonder microplastics, palmolie en agressieve reinigings-sulfaten. Iedere zeep heeft als uitgangspunt heerlijk verzorgend te zijn voor je huid. Denk aan een scrubzeep met maanzaad, of een zwarte actievekoolzeep als gezichtsreiniger.
Daarnaast kun je ook mooie zeephouders en handige loofah sponzen bij Zeeplokaal op de markt vinden. 

Gerda – Nieuwe Koers Zeilvermakerij
leuke spulletjes gemaakt van oude zeilen

Janneke – Over Houdt
Met spullen gemaakt van gevallen hout na storm Poly en gejutte kerkbanken uit de Rehoboth kerk.

Coco en Bob 
Bij Coco & Bob, opgezet door Saskia, vindt je vintage en unieke items met een verhaal voor de kinderkamer. Saskia houdt van oude meubels. De charme, de onvolmaaktheden, de verhalen die ze vertellen. Veel oude meubels zijn uniek. Daarom speurt ze altijd naar meubels die iets bijzonders uitstralen. Die dat “bepaalde iets” hebben.

Wat je ook terug ziet in veel items bij Coco & Bob is haar liefde voor reizen. Naast de meubels die ze opknapt is ze ook altijd op zoek naar de mooiste, handgemaakte en unieke interieurproducten voor de kinderkamer van over de hele wereld. Items met een verhaal.

Golden Girls vintage
de mooiste vintage parels voor fijne prijsjes

Lotte –  De verderkijker
Prachtige fototekeningen als ansichtkaart. Leuk voor jezelf én voor een ander. 

Aniek – posters, ansichtkaarten en tassen
Aniek Bartels is een illustrator en ontwerper die met haar handgemaakte illustraties kinderen ondersteunt in persoonlijke groei, liefde voor de natuur, duurzaamheid en een gezonde levensstijl. Voor leuke, positieve organisaties bouwt zij de brug tussen de volwassen wereld en de wonderlijke wereld van het kind.

Daarnaast biedt ze haar vrolijke illustraties aan op een duurzame manier gedrukt op ansichtkaarten, posters en tassen. Van een bever als ecologische superheld tot een coole tijger met madeliefjes-zonnebril tot babykoala’s in draagzakjes – je kunt het zo gek niet bedenken, of Aniek heeft er een kleurrijke print van om aan je muur op te hangen.

Esther – Vonik Design
Esther is een illustrator met een gezonde fascinatie voor ambachtelijke (druk)technieken en de offline wereld. Zij kijkt graag naar hoe je het handgemaakte proces kunt inzetten en behouden in een omgeving die steeds digitaler en geautomatiseerder wordt. Dit resulteert in lino- en risoprints, postkaarten en keramieken producten met wiebelige lijnen, vrolijke onderwerpen en charmante imperfecties.

Tiny house store
Eefje Fehres richtte in 2018 Tiny House Store op, vanuit haar passie voor vrijheid, minimalisme en ecologisch leven en wonen. Hier vind je alle informatie en producten voor een rijk leven in een Tiny House. Van zonnepanelen en droogtoiletten tot hele tiny houses. Hier moet je zijn!

Burned wood
Koen en Thijs maken op traditionele Japanse wijze gebrand hout genaamd Shou Sugi Ban. Dit verduurzaamde hout gebruikte Sophie bijvoorbeeld in haar tiny house! Zij vertellen je over de talloze toepassingen van dit duurzame hout met prachtige uitstraling. 

Gemeente Hilversum Programma groen
Informatie over de groene plannen in Hilversum

Hans – ecologisch hovenier
Wat geef je je tuin, zodat je tuin geeft aan jou?

Grootouders voor het klimaat
Bea en Jochgum strijden al jaren voor een betere leefwereld voor hun kleinkinderen, en daarmee natuurlijk voor alle kinderen (groot en klein) van de wereld. 

Biologisch gekweekte inheemse wilde planten
uit de samenwerking van Martin Stevens, Kas&Co, de AltijdWerkplaats en de Groene Ruijter

Hilversum100
Het netwerk van duurzame doeners in Hilversum

Tuinvogelspreekuur van de vogelbescherming
Tuinvogelconsulent Moon Wolffensperger geeft persoonlijk advies op maat over vogelvriendelijke tuin-, balkon- en schoolpleininrichting. 

De Duurzame Markt

7 oktober 2023
13:30 – 16:30 uur

Locatie: VONK in de wijk, Larenseweg 139, 1221 CL Hilversum

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl