Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

De Groene Bakfietsenparade

De Aarde warmt op, de zeespiegel stijgt en we dansen met onze economie en ons onverantwoordelijke gedrag op de rand van de spreekwoordelijke vulkaan.

Voor wie bewust in het leven staat en de signalen herkent, is het logisch dat we anders moeten leven; andere waarden belangrijk moeten maken en aandacht moeten vestigen op de dingen die ervoor kunnen zorgen dat we generaties na ons niet met onze problemen opzadelen. Wie zet deze nieuwe waarden op de agenda?

Dat doen de fietsers! Fietsers bewegen zich zonder uitstoot van A naar B. Ze ademen frisse lucht in en genieten van de natuur. Fietsers weten de weg en rijden niet harder dan 30 kilometer per uur. Fietsers wijzen de weg in Hilversum!

Foto: Margot Brakel

Daarom organiseren we een parade. Met onze bakfiets, riksja of andere ‘fietsachtige’ laten we zien hoe het anders kan. Ieder met een eigen verhaal. Om aandacht te vragen voor het klimaat, óf voor een veilig centrum waar 30 kilometer zones de norm zijn en auto’s te gast. We stappen op en rijden een route door Hilversum. Tijdens De Duurzame Dagen laten we onze bellen luid rinkelen. Voor het klimaat, voor de veiligheid en voor een vreedzame toekomst.

Doe je mee?

Versier je bakfiets, plaats een bord met een verhaal op je bagagedrager, draag een groene outfit en maak het bijzonder! Een fotograaf fietst met ons mee.

We starten hier. Verzamelen om 14:30 uur. We fietsen weg om 15:00 uur.
Let op: Dit kaartje wordt vervangen wanneer het handiger blijkt ergens anders te starten. Hou daarom deze pagina tot een dag voor de parade in de gaten.


En voor wat voorpret: bekijk deze fotoreportage van Eduard Metz uit 2020

En voor nóg meer en ander fietsplezier verwijzen we je graag door naar Facebookgroep Fietsen en veiligheid in Hilversum.

Vergeet je niet aan te melden via de knop ‘Ik doe mee!’ Je mag altijd aansluiten op de dag zelf, maar liefst via aanmelding vooraf.

De Groene Bakfietsenparade

18 september 2021
15:00 (14:30 verzamelen) – 16:30 uur

Locatie: Zie kaartje
Kosten: Gratis

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl