Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Duurzaam bouwen met vezelhennep 14:30 uur

Bouwen met ecologische bouwmaterialen is een eigentijdse keuze, terwijl materialen worden gebruikt die al van oudsher voorhanden zijn. Deze materialen, bijvoorbeeld stro of kalkhennep, hebben verbazend goede bouwfysische eigenschappen en dragen bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Steeds meer overheden, architecten en aannemers zijn overtuigd van de noodzaak juist de bouwwereld verder te brengen naar energiezuinige, mens- en milieu respecterende bouwmethodes. Er zijn vele prachtige voorbeelden van hoe dat kan.

Op uitnodiging van stichting Hemp Collective vertelt Rens Borgers van bouwbedrijf Ecobouw Salland hier graag over. Rens is een pionier en expert als het gaat om ecologisch bouwen en beschikt over ruim dertig jaar ervaring in restauraties en renovaties. Hij heeft zich onder meer gespecialiseerd in stro en kalkhennepbouw en deelt met veel passie en energie zijn kennis over deze natuurlijke wijze van bouwen en de daarbij behorende biobased bouwmaterialen.

Over Ecobouwsalland

EcoBouwSalland is een bio-ecologisch bouwbedrijf gespecialiseerd in kalkhennep, zowel in nieuwbouw als renovatie, en treedt op als adviseur, ontwerper en uitvoerder van ecologische bouwprojecten.

Over stichting Hemp Collective

Stichting Hemp Collective zet het gebruik van hennep weer op de kaart bij zowel consumenten als verschillende industrieën door het geven van specifieke educatie, het verbinden tussen diverse belanghebbende partijen en het realiseren van concrete toepassingen op gebied van vezelhennep.

Aanmelden en kosten

Deze lezing is gratis te volgen. Een vrijwillige bijdrage voor stichting Hemp Collective wordt natuurlijk altijd zeer op prijs gesteld. Parkeren kan op straat, op zondag is dit gratis. Dit event staat ook op facebook.
Duurzaam bouwen met vezelhennep 14:30 uur

9 oktober 2022
Begint om: 14:30 uur

Locatie: VONK in de wijk, Larenseweg 139
Kosten: gratis

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl