Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Excursie Anna’s Hoeve

Natuurgebied Anna’s Hoeve is de afgelopen jaren flink op de schop gegaan. Er is een weg verlegd, een OV-lijn bijgekomen en daarbij was het mogelijk een natuurverbinding te realiseren met de Utrechtse Heuvelrug. In 2023 zijn de grotere werkzaamheden afgerond en is het gebied teruggegeven aan de natuur.

Tijdens deze excursie vertelt een IVN natuurgids je over de verschillende natuurverbindingen die aangelegd zijn, wat hun rol is en wie de gebruikers zijn van deze verbindingen, zoals das of ree, en denk ook aan insecten of amfibieën. De gids wijst je op de planten en dieren die je onderweg tegenkomt. Misschien wel de ijsvogel die regelmatig wordt gezien in Anna’s Hoeve.

De historie van het gebied komt ook aan bod. Ken je de oude bootjesbaan? En weet je hoe de berg met het prachtige uitzicht is aangelegd? De gids vertelt je er graag over.

Er wordt zo’n 4 km gelopen. Inclusief stops en uitleg zijn we ongeveer 2 uur onderweg. Tijdens de excursie wordt de berg in Anna’s Hoeve beklommen. Zorg voor goede (wandel)schoenen.

Het meenemen van honden is bij deze excursie niet toegestaan.

Meer informatie en aanmelden

Excursie Anna’s Hoeve

3 maart 2024

Kosten: Gratis, maar een kleine vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl