Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Filmvertoning + Fundraising: Duty of Care

Op zondag 23 april organiseert Milieudefensie bij De Groene Afslag een event met Donald Pols, directeur Milieudefensie.

14.00 – 15.00 uur: Filmvertoning: Duty of Care Tijdens deze middag krijg je de unieke kans om de film Duty of Care te zien. Deze documentaire kreeg lovende recensies en won de publieksprijs op DOCVILLE (internationaal documentairefestival). We volgen in deze documentaire de bevlogen advocaat Roger Cox onder andere in de Klimaatzaak tegen Shell.

15.00 – 15.45 uur: Kijkje achter de schermen met Donald Pols Na afloop van de documentaire praten we na met Donald Pols. Donald is directeur van Milieudefensie en nam het initiatief voor de rechtszaak tegen Shell. Hij geeft een kijkje achter de schermen van de historische rechtszaak tegen Shell. Daarnaast zal hij vertellen waar we nu staan en wat de plannen zijn voor 2023.

15.45 – 17.00 uur: Vrijblijvende fundraising borrel voor hoger beroep Shell – gesponsord door Oldenstein Films Op 26 mei wonnen we onze klimaatrechtszaak tegen Shell. De rechter oordeelde dat Shell zijn CO2-uitstoot in 2030 teruggebracht moet hebben met 45%. Een fantastische overwinning! Helaas gaat Shell tegen deze beslissing in hoger beroep. Op dit moment bereidt Milieudefensie, samen met advocaat Roger Cox, zich voor op de zittingsdagen. Wij zijn ervan overtuigd dat we nog een keer kunnen winnen van Shell, maar zonder extra hulp lukt dat niet.

We kunnen onze planeet en de toekomst van onze kinderen niet veilig stellen als bedrijven zoals Shell blijven tegenwerken en niet mee gaan doen. We hebben €650.000 euro nodig voor de kosten rondom het hoger beroep om te zorgen dat Shell zich aan het vonnis houdt. Daarom organiseren we deze fundraising borrel. Steun je ons met een gift? Elke bijdrage is zeer welkom.

Aanmelden voor 10 april door te mailen naar relatie.bijeenkomst@milieudefensie.nl of te bellen naar 020-5507304. Geef het aantal personen door bij je aanmelding

Bron en meer informatie

Filmvertoning + Fundraising: Duty of Care

23 april 2023
14:00 – 17:00 uur

Locatie: De Groene Afslag, 117 Amersfoortsestraatweg Laren, NH, 1251 AV
Kosten: gratis

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl