Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Kennissessie Aquathermie in Gooise Meren

De komende jaren gaan er door de energietransitie veel nieuwe technieken gebruikt worden om elektriciteit duurzaam op te wekken en onze huizen op een andere wijze te verwarmen. Veel van die nieuwe technieken zijn voor ons nieuw en de innovaties gaan snel, bijvoorbeeld zonnepanelen, aquathermie, geothermie, warmtepompen, waterstof, windmolens en wie weet wellicht kernenergie. Welke technologieën voor ons toegepast worden weten we nog niet, maar het is belangrijk om meer kennis te hebben over deze technieken.

De energiecoöperaties in de Gooi & Vechtstreek organiseren een aantal kennissessies organiseren die puur gericht zijn op kennisopbouw over deze nieuwe technologieën. Die kennissessies zullen rouleren door de diverse gemeenten in het Gooi.

Op dinsdag 19 oktober a.s. is er een avond over aquathermie. Experts van Waternet zullen uitleggen wat aquathermie is, hoe het werkt, waar het kansrijk is om toe te passen en wat de voor- en nadelen zijn. In Muiderberg loopt een aquathermie project; de kennissessie zal niet specifiek op dit project ingaan maar breed kennis over aquathermie verstrekken.

Deze avond wordt gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis in Bussum en zal ook op livestream te volgen zijn. De plaatsen in de zaal worden op volgorde van aanmelding toegewezen; via de livestream is onbeperkt plaats voor allen. U kunt zich opgeven voor deze avond op de website van Wattnu via deze link.

Kennissessie Aquathermie in Gooise Meren

19 oktober 2021
19.30 – 21:30 uur

Locatie: raadszaal van het gemeentehuis in Bussum, Brinklaan 35, 1404 EP Bussum
Kosten: -

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl