Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Klimaatalarm in Hilversum!

Zondag 14 maart wordt op tientallen locaties in Nederland een Klimaatalarm geslagen op initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Ook in het Gooi/Hilversum laat een groot aantal organisaties van zich horen onder de noemer het Gooische Klimaatalarm. Het doel? Vlak voor de verkiezingen massaal van ons te laten horen. En Nederland oproepen om te stemmen voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. Laat alvast van je horen tijdens het klimaatalarm en meld je aan via deze link!

Marktplein en/of digitaal 

ALLEEN NOG AANMELDEN MOGELIJK VOOR ONLINE-EVENT

Terwijl een klein aantal mensen (max 200 in verband met gemeentelijke voorwaarden) welkom is om op zondagmiddag 14 maart vanaf 14.30 een alarm  op het Marktplein te slaan, uiteraard op voldoende afstand van elkaar. Zal het overgrootte deel van de mensen gebruik maken van de onlinemogelijkheid om alarm te slaan! Meld je daarvoor aan op de landelijke site ‘klimaatmars2021.nl‘.

Doe ook mee!
Hoe luider het alarm klinkt, hoe meer effect dit heeft. Daarom roepen de initiatiefnemers iedereen, van jong tot oud, op om mee te doen.

Het programma

vanaf 14.15 uur: aanloop, en plaatsnemen in je eigen krijtcirkel

14.30 enkele mededelingen

14.43 aanvang 17 minuten stilte om te focussen op het belang van rekening te houden met het klimaat bij het bepalen van je stem op 17 maart

15.00 we slaan het klimaatalarm!

aansluitend opruimen

Helpen met de voorbereidingen?

Wil je meehelpen met de voorbereidingen? Heel graag! We zoeken nog mensen voor o.a. het fabriceren van spandoeken en andere aankleding. Meer info via Gooisch_Klimaatalarm@outlook.com

Gooische Klimaatcoalitie

Het Gooisch Klimaatalarm in Hilversum wordt mede georganiseerd door Grootouders voor het Klimaat, de lokale / Gooische afdelingen van D66, GroenLinks, PvdA, SP en Bij1, Milieudefensie, De Gooische energiecoöperaties, het netwerk van Hilversummers.nl, de AltijdWerkplaats in Bussum, ‘Maak het Lokaal’ in Hilversum, enkele Groene Kerken in Hilversum en Huizen en het Christelijk Spiritueel Centrum, Lokaal FNV Gooi- en Vechtstreek en natuurlijk individuele inwoners van ’t Gooi.

Met ondersteuning van Hilversum100, het netwerk van duurzame doeners en Samen Sneller Duurzaam in Gooise Meren.

Klimaatalarm in Hilversum!

14 maart 2021
14:30 – 15:30 uur

Locatie: Marktplein Hilversum (Langgewenst)

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl