Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Lezing: Houdt Hilversum de voeten droog?

De zeespiegel stijgt. Nu nog niet zo hard, maar dat zou zomaar kunnen veranderen. Houden we in Hilversum de voeten dan nog droog?

En kunnen we zelf wat doen tegen de gevolgen van klimaatverandering? Of zelfs bijdragen aan het verminderen hiervan?

Antwoord op deze vragen en meer krijg je op deze interessante avond met twee lezingen van Jaap Kwadijk en Martin Stevens.

Jaap Kwadijk is een wetenschapper die onderzoek doet op het gebied van water en klimaatverandering. Hij is houdt zich bezig met vragen over de stijging van de zeespiegel, zoals waar komt het door en wat moeten we doen om die stijging te voorkomen. Maar vooral over wat er moet gebeuren in lage landen als die stijging doorzet.

In zijn lezing zal hij hierover vertellen. Wat betekent klimaatverandering en zeespiegelstijging voor Nederland en tot wanneer houden we de voeten droog in Hiversum. En ook: kunnen we zelf wat doen?

Martin Stevens legde de basis voor zijn uitgebreide plantenkennis bij de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie. Als beheerder van een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten legde hij een heemtuin aan en bracht zijn liefde voor de natuur over op vele bezoekers. Nu kweekt hij wilde planten en is actief betrokken bij het Levend Archief en Wilde Weelde. Hij is een gepassioneerd verteller als het over biodiversiteit gaat (flora en fauna). Hij weet daarmee mensen te inspireren tot de noodzakelijke vergroening ook in je kleine stadstuin, of op je dakterras of balkon.

Is het planten van (inheemse) planten een oplossing voor wateroverlanst? En hoe helpt het tegen hittestress?

Deelname is gratis, aanmelden gewenst via hallo@vonkindewijk.nl

Lezing: Houdt Hilversum de voeten droog?

12 april 2022
19:30 – 22:30 uur

Locatie: Vonk – Larenseweg 139
Kosten: gratis

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl