Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Lezing ‘Oergranen, waar komen die vandaan’ door Rene Zanderink

Van Oergranen zou je Oersterk moeten worden. Maar hoe zit dat nou met die oergranen? Rene Zanderink neemt ons mee in de historie van oergranen en vertelt ons over de herkomst van ons voedsel. Als bioloog- journalist en tevens bewaker van het Nederlands Culinair Erfgoed heeft hij een schat aan kennis hierover. Na het zien en horen van zijn lezing ben je weer meer te weten gekomen over de geschiedenis van oergranen.

Voedsel uit de regio bij Bibliotheek Hilversum
Van 17 oktober tot 28 november staat de Bibliotheek van Hilversum in het teken van Voedsel. Tijdens deze periode zijn er fototentoonstellingen te bekijken en meerdere lezingen te bezoeken. Deze lezing is er één van.

Tentoonstellingen bij de Bibliotheek
Er zijn twee fototentoonstellingen bij de bibliotheek. Eén van de tentoonstellingen vertelt het verhaal en het belang van de korte voedselketen. Rondom Hilversum zijn veel prachtige initiatieven te vinden die in beeld zijn gebracht, met daarbij hun belangrijkste boodschap voor de voedselvoorziening. Een aantal van de initiatieven die hun verhaal vertellen over de duurzame en biologische voeding rondom Hilversum zijn geportretteerd door fotograaf Arjaan Hamel en zijn te zien in de tentoonstelling. Het geeft een duurzame kijk op een andere manier van inkopen doen, en hoe we daar aan kunnen meewerken. Er is ook een fototentoonstelling van voedsel fotograaf Hay Hermans, verspreid op verschillende plekken door de bibliotheek.

AANMELDEN & ENTREEPRIJS
Deze lezing vindt plaats in het theater van de Bibliotheek Hilversum, ‘s-Gravelandseweg 55. Voor de lezing geldt een entreeprijs van € 7,50. De entree wordt op de avond zelf bij de deur van het theater betaald.
Aanmelden kan met de button ‘Ik doe mee’. Aanmelden hoeft niet. Wel geldt dat aanmeldingen voor gaan in geval dat de zaal vol is.

Lezing ‘Oergranen, waar komen die vandaan’ door Rene Zanderink

18 november 2022
10.30 – 12.00 uur

Locatie: Bibliotheek Hilversum, 's-Gravelandseweg 55
Kosten: €7,50

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl