Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

MUS: Meetnet Urbane Soorten donderdag 23 maart

Op donderdag 23 maart  is er een avond over stadsvogels en het Meetnet Urbane Soorten door Jan Schoppers van Sovon Vogelonderzoek in samenwerking met de Gemeente Hilversum.

Meetnet Urbane Soorten

MUS is een relatief eenvoudig meetnet voor broedvogels in urbaan gebied. Naast landelijk en provinciaal worden de resultaten ook lokaal gebruikt zoals in een Soort Management Plan. Bij voldoende deelname kan dan van een enkele tientallen vogelsoorten een lokale trend gemaakt worden. In Hilversum zijn een aantal postcodegebieden vacant waarvoor tellers gevraagd worden. Ook al actieve MUS-tellers en geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Vogels volgen in uw eigen omgeving? Dit is uw buitenkans!

Hilversum is mooi, met veel natuur en groen in de stad en de omgeving. Toch mag Hilversum nog groener worden, ook voor broedvogels (zoals de huismus, gierzwaluw, spreeuw en merel). Daar wordt dan ook flink aan gewerkt, door de gemeente, organisaties én inwoners. Maar hoeveel broedvogels zijn er in Hilversum? En waar leven ze? Als we dat goed weten, kunnen we van Hilversum een nog fijnere plek maken voor deze vogels. Daarom zijn er meer vogeltellers nodig.

Resultaten MUS en het Soort Management Plan (SMP)

Al jaren zijn een aantal waarnemers actief met vogeltellingen voor het Meetnet Urbane Soorten. Een SMP waarborgt een gebiedsgerichte bescherming van vogels en vleermuizen bij onderhoud, renovatie en verduurzaming. Hoe werkt dat en wat komt daar bij kijken?

Meer weten?

Kom naar de informatiebijeenkomst op donderdag 23 maart van 19:30 tot 21:00 bij VONK in de Wijk (Larenseweg 139). Meld u aan door een mail te sturen naar programmagroen@hilversum.nl i.v.m. de catering. Tijdens de bijeenkomst hoort u meer over wat het tellen voor MUS inhoudt en waarom de gemeente Hilversum MUS-tellers nodig heeft. Kom erachter of het ook iets voor u is!

bron: sovon.nl

MUS: Meetnet Urbane Soorten donderdag 23 maart

23 maart 2023
19:30 – 21:00 uur

Locatie: VONK in de wijk, Larenseweg 139, 1221 CL Hilversum

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl