Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Nationaal Boomspiegelfeest Kerkelanden

Fleurige straten voor mens en dier!

Groene boomspiegels hebben veel voordelen. Ze helpen vliegende insecten, die belangrijk zijn voor bestuiving van bloemen. Ze dragen bij aan klimaatbestendigheid. Ze zijn mooi om te zien én brengen buren samen. Groene organisatie Guerrilla Gardeners streeft daarom naar het doel: het vergroenen van één miljoen boomspiegels in de steden vóór 2030.

Wij staan achter dit doel en hopen samen met jullie dit jaar zoveel mogelijk boomspiegels in de wijk Kerkelanden te beplanten. Daarom vieren we op zaterdag 30 september in de wijk Kerkelanden het Nationale Boomspiegelfeest!

Gratis plantjes

Een boomspiegel is het stuk grond rondom de stam van een boom. Op zaterdag 30 september mogen bewoners die (voor 9 september) aangeven dat te willen – gratis – door-de-gemeente-aangeboden-plantjes op komen halen voor het opfleuren van de boomspiegels in hun straat. Dit is een feestje voor de beestjes, maar ook voor buurtbewoners zelf!

Als je ervoor kiest om de boomspiegels te beplanten, mag je er daarna ook zelf voor zorgen. En het is natuurlijk extra leuk om dat samen met je buurtbewoners te doen. Nodig daarom je buren en de andere mensen in de straat uit, om samen zoveel mogelijk boomspiegels te adopteren.

Hoe werkt het?

  1. Laat vóór zaterdag 9 september via onze website weten dat jullie mee willen doen met het Nationale Boomspiegelfeest (Dit is noodzakelijk zodat we precies weten hoeveel planten we nodig hebben);
  2. Wij nemen zo snel mogelijk contact met jullie op. (We horen dus graag of de buren ook enthousiast zijn!)
  3. Wij maken samen met jullie een plan voor de bomen bij jullie in de buurt (niet alle bomen zijn namelijk geschikt);
  4. Je ontvangt van ons een stappenplan voor het beplanten;
  5. Kom op zaterdag 30 september tussen 11.30 – 13.30 uur naar wijkcentrum de Koepel om de planten op te halen;
  6. Jullie plaatsen de planten volgens het stappenplan;
  7. En geef ze de eerste weken regelmatig water!

Nationaal Boomspiegelfeest Kerkelanden

30 september 2023
11:30 – 13:30 uur

Locatie: Wijkcentrum de Koepel, Kapittelweg 399A, 1216 JC Hilversum

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl