Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Ondernemersvereniging Hilversum ZuidWest – energie besparen, slim en veilig

Dinsdag 9 mei organiseert Ondernemersvereniging Hilversum ZuidWest een themabijeenkomst omdat veranderen ook leuk kan zijn.

 15.00 uur: inloop, het programma begint om 15.30 uur. Einde 18.00 uur

Wat kan ik doen om snel en eenvoudig energie te besparen? Waar moet ik rekening mee houden? Wat mag wel, wat mag niet? Wat zeggen de regels? Hoe ga ik om met de eisen van verzekeringsmaatschappijen? Ondernemers zitten vaak met praktische vragen waarvoor we graag het podium geven aan partijen die er meer van weten.

Drie sprekers, die ieder een stukje van de puzzel invullen:

Meten is weten

Jan van Noordenne van Spectral praat ons bij over de eerste resultaten van het besparingsproject 15% Gas Terug. En hoe zij ons kunnen helpen om met hulp van de slimme meter energie te besparen.
Handhaven of helpen?

Jaco Huisman van de gemeente Hilversum praat ons bij over de regelgeving voor verduurzaming. Wat er op dit moment verplicht is, maar ook wat er aan nieuwe regels op ondernemers afkomt. En, hoe de gemeente gaat helpen om eraan te voldoen.
Veilig verduurzamen

Loe van der Borgh van de brandweer Gooi en Vechtstreek weet als geen ander wat het brandgevaar is bij bijvoorbeeld zonnepanelen en batterijen en hoe daarmee om te gaan. Zijn verhaal is ook hier te zien.

De sprekers worden ingeleid door Harco van den Hil van de commissie duurzaam, die ook vertelt hoe het staat met ‘het grootste zonnedak van Hilversum’ en verdere plannen van de gemeente om ons bij de realisatie te helpen.

Na afloop is er een netwerkborrel en volop gelegenheid om met elkaar kennis en ervaringen te delen. Meld je nu aan voor de locatie in Kerkelanden: secretariaat@ovhilversumzuidwest.nl

Meer informatie over de commissie Duurzaam van de Ondernemersvereniging Hilversum ZuidWest vindt je op: https://www.ovhilversumzuidwest.nl/be.html

Ondernemersvereniging Hilversum ZuidWest – energie besparen, slim en veilig

9 mei 2023
15:30 – 18:00 uur

Kosten: nvt

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl