Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Repair Workshop Visible Mending

Is je broek stuk? Dan kun je hem natuurlijk weggooien. Of repareer jij hem wel, maar dan het liefst zodat niemand  de reparatie ziet? In Japan doen ze dat anders. Hier worden kledingstukken van oudsher zichtbaar gerepareerd: voorzien van patches met mooie geometrische figuren, omzoomd met opvallende draad. En daar wordt je kleding eigenlijk alleen maar mooier en persoonlijker van!

Op zondag 19 september kun je onder leiding van Marjolein van @marjoleindoetgroen aan de slag met het zichtbaar repareren van een gat in je broek, of die van je kinderen. Wat neem je mee? Een broek met een gat erin en – als je dat hebt: garen (borduurgaren, of garen van gelijke dikte), een bijpassende naald, restjes stevige stof. Er zal ook garen en stof aanwezig zijn.

Ervaring met naaien is niet vereist.

Aanmelden kan met de knop ‘Ik doe mee’.

Deze activiteit wordt georganiseerd door Club R
Refuse – Reduce – Reuse – Repair – Recycle – Rot
Dit zijn de basisprincipes van de zero waste beweging. In Club R gaan we op een praktische manier met elkaar aan de slag met alledaagse manieren van afvalvermindering en delen we onze vaardigheden en kennis met elkaar. Weg van de wegwerpmaatschappij willen we elkaar inspireren en praktische handvatten aanreiken, om zo voorzichtig mogelijk met onze planeet om te gaan.

Repair Workshop Visible Mending

19 september 2021
12.30 – 14.00 uur

Locatie: Tante Jans, Schapenkamp 2

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl