Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

SDG Action Day 25 september 2021

Uitnodiging: Wat doe jij op zaterdag 25 september tijdens de landelijke duurzame actiedag?

Kom naar de SDG actiedag op zaterdag 25 september en ervaar hoe je positief & duurzaam kunt leven in Hilversum.

Wil jij ervaren hoe het is om waardevoller en duurzamer te leven in Hilversum? Kom dan naar de actiedag voor duurzame ontwikkeling in de Gooische Brink. Er is voor jong tot oud iets te beleven, met de positieve impact expeditie, de ‘ruil je rijk markt’, je eigen wasmiddel maken en de (h)eerlijkste kleurwedstrijd van Hilversum, met kans op leuke en lekkere prijzen! De kinderburgemeester zal de kleurrijke ‘SDG’ vlag onthullen voor de opening van het SDG huis en het klimaat manifest ondertekenen.
Op 25 september is het de landelijke Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG) actiedag. Met het thema ‘Creating an SDG Movement Together’ ligt de focus dit jaar op lokale acties die bijdragen aan een meer duurzame en inclusieve Hilversumse samenleving. Samen met jou willen we deze acties versterken, verbinden, opschalen en meer zichtbaar maken!

Wat kun je doen?

Het programma zit boordevol inspirerende, concrete en waardevolle activiteiten. Je kunt meedoen aan de mini expeditie waar je in 10 stappen ervaart hoe je meer positieve impact kunt maken. Maak je eigen wasmiddel en doe mee aan de (h)eerlijkste Fairtrade kleurwedstrijd van Hilversum, met kans op lekkere prijzen! Neem drie boeken, kleding- of speelgoed stukken mee en ruil ze om op de ruil je rijk markt. Maak een bewoner van Gooierserf blij, met een schilderij en ontdek alles over vrijwilligerswerk in Hilversum. Om 11.15 uur zal de kinderburgemeester de opening van het SDG House Hilversum inluiden door het onthullen van de SDG vlag.

Praktisch

De activiteiten vinden plaats op 25 september tussen 11:00u en 14:00u in de Gooische Brink, in het (tijdelijke) Bibliotheek SDG House, herkenbaar aan de SDG vlag. De dag wordt mogelijk gemaakt door de aangesloten partners van het SDG House: Openbare bibliotheek Hilversum, Good2Connect, Hilversum100, Versa Welzijn, Fairtrade Hilversum en Urban Farming 035.

Wat zijn de SDG’s?

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015. Achter de zeventien doelen zitten 169 targets. Die maken ze nog concreter om ook in Hilversum bij te kunnen dragen.

SDG Action Day 25 september 2021

25 september 2021
11:00 – 14:00 uur

Locatie: Bibliotheek SDG House - locatie in de Gooische Brink

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl