Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

SDG Actionday in Bibliotheek Hilversum

23 & 24 September zijn de SDG Actiedagen. Ook in Hilversum wordt hier volop aandacht aan besteed. En dat doen we op vrijdag 23 september bij het SDG Huis: de Bibliotheek Hilversum.

Kom Quizen, Proeven & Dromen bij de bibliotheek in Hilversum op vrijdag 23 september van 15.30 tot 16.30 uur. De kindergemeenteraad van Hilversum is uitgenodigd om de WENSBOOM te onthullen. In deze boom hangen zij een wenskaartje met daarop hun wens voor een betere wereld.

Na de onthulling van de boom is er een leerzame quiz over de 17 SDG’s, ofwel de Werelddoelen. Wist je bijvoorbeeld dat we meer CO2 kunnen besparen via onze voedingskeuze dan via energiebesparende maatregelen?

Tot slot zorgt Piment Catering voor een proeverij, waarbij de kinderen zelf meedoen aan de bereiding van hun eigen (biologische) hapjes in het kader van Voedsel in de Regio.

Alle kinderen vanaf 10 jaar zijn van harte welkom. Neem je ouders, opa’s en oma’s mee en kom quizzen, proeven en samen bedenken welke wens jij in de wensboom wilt hangen. De wensboom blijft tot en met 30 november in Bibliotheek Hilversum staan.

De SDG Action Day is hét Nederlandse evenement over de Werelddoelen. Het thema dit jaar is ‘Turn it Around’, waarbij de Werelddoelen het kompas vormen voor een betere wereld, zonder iemand achter te laten. Bibliotheek Hilversum is sinds 2021 officieel SDG-Huis en lid van het landelijke netwerk van SDG-huizen. De Bibliotheek – van nature een organisatie van kennisdeling, maar inmiddels véél meer dan dat – stelt haar ruimtes open voor inwoners van Hilversum om samen te werken aan de Werelddoelen.

Event in samenwerking met: Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum, Omgevingseducatie, Good2connect, SDG Nederland, SDG-huizen netwerk

 

SDG Actionday in Bibliotheek Hilversum

23 september 2022
15.30 – 16.30 uur

Locatie: Bibliotheek Hilversum, 's-Gravelandseweg 55
Kosten: Gratis

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl