Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Verkoop dubbeldoel haantjes: verantwoord vlees, vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober 2022

Dubbeldoel haantjes: verantwoord vlees

Vind jij het ook belangrijk dat dieren een goed leven hebben? En dat ze tegelijkertijd bijdragen aan een beter klimaat? Steun dan dit initiatief door een haantje te kopen en geniet van gezond en verantwoord vlees.

Het stevige, malse en smaakvolle vlees komt doordat de haantjes op natuurlijk tempo groeien: dat is meer dan twee keer zo langzaam als een biologische vleeskip. Maar ook omdat ze een veel natuurlijker dieet hebben: veel groen(te), zaden, insecten en wormen. Daarnaast hebben ze altijd groen gras om in te scharrelen, waardoor ze ook lekker veel bewegen. Een kip die zich kiplekker voelt, smaakt ook lekker!

Waarom haantjes?

In de boomgaard bij KipEigen leven de hennen die onze eieren leggen. Maar wat veel mensen vergeten, is dat deze hennen ook net zoveel broertjes hebben. Deze haantjes willen we ook een mooi, waardig leven geven, waarbij ze een waardevolle functie vervullen op de tuinderij en in de boomgaard! Zo is het concept ‘Adopteer een Haantje’ ontstaan. Deze ‘dubbeldoelfunctie’ van kippen is vandaag de dag eigenlijk heel uniek. ‘Normaal’ gesproken worden deze haantjes namelijk op hun eerste levensdag afgedankt en gedood. Dat vinden wij niet normaal! Dus wij redden ze van de shredder, zodat ze een dierwaardig bestaan kunnen leiden. Een leven in de boomgaard en op de tuinderij, waar ze naar hartenlust kunnen scharrelen. De haantjes krijgen naast groenteresten en alles wat ze in de boomgaard vinden, circulair voer. Door regeneratief begrazingsmanagement leggen we met de kippen meer CO2 vast dan we uitstoten. Zo maken we de wereld weer een stukje mooier!

Sta jij hier ook achter?

En wil je ook zo’n gered haantje bemachtigen? Speciaal voor de Duurzame Dagen van Hilversum100 zijn de verse vleeshaantjes te koop op vrijdag 7 oktober tussen 12:00-15:30 en op zaterdag 8 oktober tussen 09:30-17:00. Afrekenen kan bij de kassa van de Landgoedwinkel, Landgoed de Rading. Rading 1B, Hilversum. De haantjes liggen in de koelcel naast de toegang. Bijvoorbeeld handig te combineren met de rondleiding bij Voedselvereniging Ons Eten Hilversum op zaterdagochtend! Voor meer informatie over dit initiatief: zie de website www.kipeigen.nl

Verkoop dubbeldoel haantjes: verantwoord vlees, vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober 2022

7 oktober 2022
12:00 – 15:30 uur

Locatie: De Rading

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl