Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Voedsel Netwerkbijeenkomst

Uitnodiging netwerkbijeenkomst Impact van Voedsel 

Voedsel als belangrijke sleutel voor een klimaatneutrale regio Gooi- & Vechtstreek. Iedereen eet iedere dag. Als we daar duurzame keuzes maken is de impact enorm. Duurzame voedselkeuzes dragen bij aan een betere wereld en een beter klimaat. Op veel manieren kan iedereen bijdragen: duurzame landbouw, eten uit de regio (minder transport), minder vlees en koken met de seizoenen, minder voedselverspilling, voedselresten opnieuw in de keten brengen etc. 

Op 17 november laten we ons inspireren door initiatiefnemers op gebied van voedsel afkomstig uit het Gooi, aangevuld met kennis en ervaring vanuit verschillende disciplines. Onder leiding van Ynske Betlem (Hilversum100) gaan we in gesprek met initiatiefnemers uit de regio Wietse Bakker en Barbro van der Ham. Voor een bredere context komen sprekers Carlo Verhart (VoedselVerbindt), Marjan de Boer (Haarlem Food Future) en Nienke Chantrel (Jong Leren Eten) aan het woord. Daarna gaan we samen aan de slag rond een aantal thema’s. We nodigen iedereen uit die een rol speelt in het voedselnetwerk of die hier een bijdrage aan wil leveren. Kennismaken, verbinden en samen tot actie komen. Daarna is er nog tijd om elkaar te spreken.

PROGRAMMA
15:45 Inloop
16:00 Welkom
16:10 Rondetafelgesprek olv Ynske Betlem
16:30 Introductie & onderwerpen:

  • Duurzame landbouw
  • Toegang tot lokale leveranciers
  • Gezonde keuzes voedsel
  • Voedselverspilling
  • Voedsel-beleid & visie

16:40 1e ronde tafelgesprekken
17:10 2e ronde tafelgesprekken
17:40 Hapje/ drankje
17:45 Plenaire terugkoppeling en afsluiting
18:00 Netwerkborrel

AANMELDEN

Aanmelden kan met de knop ‘Ik doe mee’.

Voedsel Netwerkbijeenkomst

17 november 2022
16.00 – 18.00 uur

Locatie: Bibliotheek Hilversum, 's-Gravelandseweg 55
Kosten: Gratis

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl