Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Warmetruiendag 2021: #lievelingstrui035

Dragen jij, jouw collega’s, huisgenoten, leerlingen op vrijdag 5 februari hun lievelingstrui? Deel er een van foto op social media! Dan maken wij er een warme lappendeken van.

Op 5 februari is het Warmetruiendag, een dag om lekker warm te zijn zonder de verwarming harder te zetten. Het thuis met elkaar werken en leren, vieren we door samen in onze lievelingstrui aan de slag te gaan. Als je online met de klas samenkomt, kan iedereen zijn of haar lievelingstrui laten zien aan de klas – en die van broers, zussen en ouders ook. Maak een schermafdruk van die bijeenkomst (mag met geblurde gezichten, of alleen met de truien) en deel die met ons via sociale media of via e-mail. Als je jouw foto deelt met #lievelingstrui035, maken we een collage: iedereen die meedoet aan deze actie, vindt zichzelf terug in deze lappendeken. We gaan laten zien dat Hilversum heel veel lievelingstruien heeft!

Als heel Nederland de verwarming een graadje lager zet, besparen we samen per jaar 2 miljoen euro. Als je het thuis elke dag doet, gaat je gasrekening met 6% omlaag. Lijkt ons een mooi doel! Nodig alle ouders uit, het een dagje te proberen.

Speciaal voor het onderwijs
Mocht je deze Warmetruiendag een goede aanleiding vinden om een les over energiebesparing aan te bieden, kijk dan eens op deze website, met Warmetruienman (www.warmetruiendag.nl/doe-mee/in-de-les) of in de NME-wijzer van Omgevingseducatie waar allerlei lessen en excursies te vinden zijn op het gebied van duurzaamheid.

Warmetruiendag 2021: #lievelingstrui035

5 februari 2021
00:01 – 23:59 uur

Locatie: Online en op jouw werk- en studieplek
Kosten: Geen

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl