Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Wildplukken en De Eetbare Stad door Ellen Mookhoek

Voor een zelf geplukt maaltje hoef je als stedeling geen excursie naar bos of polder te ondernemen: kraailook, winterpostelein, veldkers, vlierbes en rucola zijn in de stad ruim voorhanden. Donderdagavond 3 november neemt Ellen Mookhoek, één van de schrijvers van het boek ‘De Eetbare Stad’, ons mee de natuur in en vertelt over smaak, geur en bereidingswijze van algemeen voorkomende planten en paddenstoelen.

Ellen Mookhoek is modern jager en verzamelaar. Haar uitgebreide kennis van velden en bossen stelt haar in staat al wandelend aan haar maaltijd te komen, net als jager/verzamelaars van eeuwen geleden. Haar uitgebreide kennis deelt ze deze avond met ons.

Voedsel uit de regio bij Bibliotheek Hilversum
Van 17 oktober tot 28 november staat de Bibliotheek van Hilversum in het teken van Voedsel. Tijdens deze periode zijn er fototentoonstellingen te bekijken en meerdere lezingen te bezoeken. Deze lezing is er één van.

Tentoonstellingen bij de Bibliotheek
Er zijn twee fototentoonstellingen bij de bibliotheek. Eén van de tentoonstellingen vertelt het verhaal en het belang van de korte voedselketen. Rondom Hilversum zijn veel prachtige initiatieven te vinden die in beeld zijn gebracht, met daarbij hun belangrijkste boodschap voor de voedselvoorziening. Een aantal van de initiatieven die hun verhaal vertellen over de duurzame en biologische voeding rondom Hilversum zijn geportretteerd door fotograaf Arjaan Hamel en zijn te zien in de tentoonstelling. Het geeft een duurzame kijk op een andere manier van inkopen doen, en hoe we daar aan kunnen meewerken. Er is ook een fototentoonstelling van voedsel fotograaf Hay Hermans, verspreid op verschillende plekken door de bibliotheek.

AANMELDEN & ENTREEPRIJS
Deze lezing vindt plaats in het theater van de Bibliotheek Hilversum, ‘s-Gravelandseweg 55. Voor de lezing geldt een entreeprijs van € 7,50. De entree wordt op de avond zelf bij de deur van het theater betaald.
Aanmelden kan met de button ‘Ik doe mee’. Aanmelden hoeft niet. Wel geldt dat aanmeldingen voor gaan in geval dat de zaal vol is.

Foto door Hay Hermans

Wildplukken en De Eetbare Stad door Ellen Mookhoek

3 november 2022
19.30 – 21.00 uur

Locatie: Bibliotheek Hilversum, 's-Gravelandseweg 55
Kosten: €7,50

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl