Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Workshop Van Spechtengat naar Vleermuishol

Op zaterdag 1 juli organiseert Nardinclant landschapsbeheer de workshop ‘Van spechtengat naar vleermuishol’, over bosvogels, holle bomen, vleermuizen en bosbeheer. Dit wordt de 5e workshop op rij die zij organiseren, elk jaar met een ander thema.

De aanwezigheid van vleermuizen en bosvogels is een goede indicator voor de natuurwaarde van bossen. In tegenstelling tot vogels, worden vleermuizen, door hun geruisloze nachtelijke levenswijze weinig opgemerkt. In deze workshop gaan deskundigen in op de ecologie van vleermuizen en bosvogels, het belang van natuurgericht bosbeheer in samenhang met het in goede banen leiden van recreatie.  Deze workshop is bedoeld voor vrijwilligers werkzaam in het natuurbeheer en bosbeheerders van natuur beherende organisaties.

Sprekers zijn onder meer Peter Kampen van het GNR over bosbeheer en recreatiezonering en Paul van der Poel van de Vogelwerkgroep het Gooi met een presentatie over spechtensoorten van het bos. Het complete programma is te vinden op de website van Nardiclant, daar kun je je ook aanmelden.

Het ochtendprogramma duurt van 9:00 uur tot 14.00 uur. Daarna wordt er een lunch aangeboden door Nardinclant Landschapsbeheer.

Van 14:30 uur – 16:00 uur gaan we per fiets naar het Spanderswoud om structuurrijke gemengde opstanden van oude Grove dennen en loofbos te bekijken, dus kom op de fiets!

Aanmelden

Workshop Van Spechtengat naar Vleermuishol

1 juli 2023
9:30 – 15:30 uur

Locatie: Na aanmelding ontvang je een bericht over de startlocatie

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl