Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

World Clean Up Day

Zaterdag 18 september is het World Clean Up Day en daar doen wij natuurlijk ook aan mee. Tijdens deze wereldwijde opruimactie krijgt de planeet samen met ruim 180 landen een grote schoonmaakbeurt. Ons doel: het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval in Hilversum. En we kunnen daarbij alle hulp gebruiken!

Na het succes van de Prikactie in maart tijdens de Nationale Opschoondag en de zomereditie in juni, steken we graag weer de handen uit de mouwen voor een schoon Hilversum met deze Prikactie.

ZO WERKT HET –  Je maakt met je buurtgenoten de eigen straat schoon, maakt samen met een kennis een wandeling of gaat lekker alleen op pad. In welke vorm ook, al het opgeruimde zwerfafval maakt Hilversum schoner. Tijdens het opruimen kan je gebruik maken van grijpers. Grijpers zijn te leen bij Conceptstore Lokaal op de Kwekerij. Bij Lokaal liggen ook vuilniszakken klaar die je, gevuld met zwerfafval, daar weer kan inleveren. Daar worden de vuilniszakken om 17 uur opgehaald. Neem voor de veiligheid zelf beschermhandschoenen mee.

GELD OPHALEN VOOR GOED DOEL – Ook deze editie is het weer mogelijk geld op te halen voor een goed doel in Hilversum met de Rubbiz app. Je sportvereniging, scouting, buurthuis of wijkvereniging: in de Rubbiz app staat geld gereed om tijdens de Prikactie te verdelen in Hilversum. Meld daarvoor voor 18 september bij Rubbiz voor welke organisatie je geld gaat opschonen, en Rubbiz helpt je dan verder. Rubbiz kan trouwens nu ook al gebruikt worden om geld op te halen. In deze app en op de website vindt je hierover meer informatie.

AANMELDEN DOE JE ZO

  • Aanmelden kan eenvoudig met de knop ‘Ik doe mee!’. In de week voor 18 september ontvang je meer informatie, o.a. over de laatste coronamaatregelen.
  • Op zaterdag 18 september kan je tussen 9.00 uur en 16.00 uur terecht voor de grijpers en vuilniszakken. Na het opschonen kunnen de volle vuilniszakken bij Lokaal worden afgeleverd. De gemeente komt de zakken daar ophalen.
  • Wandel je liever je eigen rondje, ga dan zeker lekker op pad. Super dat je dat doet! Houd rekening met de coronamaatregelen en hygiëne. Het is raadzaam om hierbij beschermhandschoenen te dragen. En als je het leuk vindt, horen wij natuurlijk graag dat je ook hebt opgeruimd. Meld je dan ook aan voor deze actie en vermeld dat je alleen op pad gaat.
  • Wil je al geld ophalen voor een goed doel tijdens het opschonen: dat kan zeker! Gebruik daarvoor de Rubbiz app tijdens het opschonen. En neem gerust contact op met Rubbiz wanneer je vragen hebt: question@rubbiz.org

Wij duimen voor een mooie nazomerdag op 18 september a.s.!

World Clean Up Day

18 september 2021
9.00 uur – 17.00 uur

Locatie: Hilversum

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl