Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

XR Mars Hilversum

Heel Nederland loopt mee

Klimaatactivisten uit heel Nederland gaan lopen voor het klimaat. De mars voert naar het politieke hart van ons land.

Op zondag 3 september start de mars in zowel Arnhem als Almere en Alkmaar. De twee groepen uit Arnhem en Almere lopen vanaf Utrecht samen verder naar Voorburg, waar ze de groep uit Alkmaar ontmoeten. In de laatste etappe lopen zij in één grote mars tot aan de regeringsgebouwen in Den Haag. Ook tussen Hilversum en Utrecht kun je meelopen.

Dinsdag 5 september Hilversum – Utrecht, 21 km

Verzamelen om 9:45, vertrek 10 uur vanaf station Hilversum, Stationsplein. Route via stations Hollandsche Rading en Utrecht Overvecht naar station Utrecht Centraal.

Als je deze dag korter wilt lopen, kom dan vooral mee op de laatste 5 kilometer vanaf station Utrecht Overvecht. In Park Lepelenburg treffen we de mars vanuit Arnhem en gaan dan gezamenlijk verder naar Utrecht Centraal.

De tijd dringt!

We hebben nog maar een paar jaar om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis af te wenden en met de val van het kabinet dreigt stilstand voor de noodzakelijke maatregelen, en stilstand is achteruitgang! Tijdens de A12-Mars in Den Haag laten bezorgde mensen daarom hun eis horen: stop onmiddellijk met subsidies voor fossiele brandstoffen!

De A12-Mars is een laagdrempelige manier om kennis te maken met de XR-milieubeweging. Zoals alle acties van Extinction Rebellion, is ook de A12-Mars een vreedzame actie. Deze actie is publieksvriendelijk, aangekondigd bij de gemeentes en wordt waar nodig gefaciliteerd door de politie. Omdat de etappes langs treinstations lopen, kan iedereen onderweg aansluiten om een gedeelte of de hele route mee te lopen. Aanmelden is niet nodig.

Daarnaast zijn er supporters die de activisten langs de route ondersteunen. Zo heeft bijvoorbeeld Triodos tijdens de eerste A12-mars in mei, bij haar hoofdkantoor in Zeist de wandelaars een lunch aangeboden. Voor de mars in september rekenen de wandelaars op nóg meer steun van organisaties langs de routes.

Meer informatie op de speciale website www.a12mars.nl.

XR Mars Hilversum

5 september 2023
Begint om: 9:45 uur

Locatie: Station Hilversum, Stationsplein

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl