Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Zaden(ruil)markt de Geus

Op zaterdag 9 maart houden we een Zaden(ruil)markt in Wijkcentrum De Geus.

  • Ruilmarkt voor zaden (neem je onbespoten zaadjes mee om te ruilen)
  • Uitgifte van inheemse zaden
  • Advies over het zaaien en opkweken van inheemse planten
  • Tips voor het succesvol beplanten van boomspiegels
  • Workshop zaadbommen te maken
  • Start van onze community (je kunt je ter plekke aanmelden)
  • Koffie en thee
  • En gelegenheid om kennis te delen en nieuwe mensen te ontmoeten

Waarom we dit doen

De natuur is goed voor ons welzijn, dat is duidelijk. Bomen, planten, bloemen en fluitende vogels werken in op ons geluksgevoel. Dat gunnen we iedereen. Als we dit niet binnen handbereik hebben, kunnen we hier zelf wat aan doen.

Met de Zaden- en Planten(ruil)markt in de Geus nodigen wij alle Hilversummers uit om hun eigen omgeving te vergroenen en verbloemen. Mensen met en zonder tuin, bedrijven, scholen, wijkcentra, kantoren, sportverenigingen, iedereen kan meedoen. Makkelijk en sociaal: samen met anderen maak je je buurt vrolijker en gezonder.

Laat je informeren, adviseren en inspireren

We kweken met zijn allen de beste inheemse planten voor bijen en vlinders. We ruilen onze zaailingen met elkaar en planten ze in eigen tuin, op het balkon, in een geveltuin of in een boomspiegel. Zo vergroten we samen de biodiversiteit!

Op de Zaden(ruil)markt op zaterdag 9 maart van 10 tot 14 uur in De Geus zijn deskundigen aanwezig die je helpen en adviseren. Kinderen kunnen zaadbommen maken en onze feestelijke groene slinger verlengen.

We vormen een community: Hilvergroen, de zaaiste club van het Gooi. Meld je aan op 9 maart en word een zaailing!

We doen het samen

Inmiddels hebben verschillende organisaties en groene buurtinitiatieven hun hulp aangeboden en zijn er mooie samenwerkingen ontstaan met o.a. de gemeente, KerkelandenGroent, Kas&Co, ArtEkoo, de plantenbieb, de Groene Ruijter, Land in Zicht, MoesTuinstad, het Apostolische Genootschap, Klein Rome, de Costerustuin.

Meer Ruilmarkten

Kan je niet 9 maart? In verschillende wijken worden er zaden(ruil)markten gehouden. Houd de agenda van Hilversum100 in de gaten! En noteer alvast in je agenda: de Plantjes(ruil)markt op 11 mei in Wijkcentrum De Geus.

In het 600-jarige Hilversum, waar de gemeente zich heeft aangesloten bij Stichting Steenbreek, worden dit speciale edities van de Zaden- en Planten(ruil)markt!

Tot ziens op 9 maart, de koffie staat klaar.

Namens de Hilversum100-themagroep Natuur in en om de Stad

Monique van Bussel

Zaden(ruil)markt de Geus

9 maart 2024
10:00 – 14:00 uur

Locatie: De Geus, Geuzenweg 84 1221 BV Hilversum

Ik doe mee!
website: sbddesign.nl