Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Zero Waste Wandeltour 24 november

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels op de Gijsbrecht van Amstelstraat je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Ga dan met ons mee op pad!

En extra leuk: deze wandeling is op Green Friday, de tegenhanger van Black Friday. Extra reden om met elkaar Zero Waste te gaan.

Wat gaan we doen
– Gids Ynske heeft in haar zoektocht naar afvalvrij winkelen veel lokale ontdekkingen gedaan, zoals ook aan de Gijsbrecht van Amstelstraat. Ze deelt graag met jou bij welke adressen je terecht kan met je eigen verpakkingen en waar je plasticvrije producten kan kopen. Samen bezoeken jullie deze favoriete adressen tijdens een wandeling over de Gijsbrecht van Amstelstraat. Zo krijg je als deelnemer de fijnste tips en is afvalvermindering helemaal niet zo moeilijk meer!

– We bezoeken ten minste 5 locaties, met een divers aanbod, zoals bulk/drooggoed, vers aanbod/toko/groenten, lunchroom/koffiezaakje. Deze locaties kun je ook na de tour herkennen aan de Zero Waste raamsticker, met daarop “Neem gerust je eigen verpakking mee”. Je ontmoet duurzame ondernemers die vaak ook een goed verhaal te vertellen hebben. Laat je inspireren!

– Er is voldoende gelegenheid om al je persoonlijke vragen te stellen. Aan het eind kun je samen met je gids nog napraten.

Wat neem je mee
– Goede schoenen en evt. paraplu;

– Je eigen boodschappentas(sen), en herbruikbare potjes, bakjes en zakjes, voor aankopen onderweg;

– Een beker voor koffie of thee.

Aanmelden
Aanmelden gaat via Event Brite . Er zijn in totaal 12 plekken. Startlocatie is voor het Olijvenhuis, Gijsbrecht van Amstelstraat 132 .

En verder:
– De tickets zijn non-refundable (geen terugbetaling mogelijk). We zijn een zeer kleine burgerorganisatie en doen alles vrijwillig. Wanneer je toch niet kunt deelnemen zien we je ticketprijs als een donatie aan dit initiatief. Dan vervalt je ticket en gaat deze naar iemand op de wachtlijst. Dit doen we omdat we graag het maximale aantal deelnemers daadwerkelijk mee kunnen nemen.

Blijf op de hoogte van meer evenementen rondom bewust leven in Hilversum via onze Hilversum100 Instagram , Facebook en nieuwsbrief .

Zero Waste Wandeltour 24 november

24 november 2023
10.00 – 12.00 uur

Locatie: Start voor het Olijvenhuis, Gijsbrecht van Amstelstraat 132
Kosten: €5,- , te voldoen via Event Brite

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl