Hilversum 100 - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Zero Waste Wandeltour 3 juni

De week van maandag 30 mei t/m zondag 5 juni 2022 is het de Week zonder Afval. Een groeiende groep inwoners en bedrijven gaan de uitdaging aan om zo min mogelijk afval weg te gooien. Doe jij ook (weer) mee? Dat kan ook in Hilversum. In Hilversum heeft gids Marjolein een toffe route voor je uitgestippeld! En vrijdag 3 juni gaat zij graag met je op pad.

In heel Nederland bestaan Zero Waste Wandeltours. De Zero Waste tours vinden plaats in de Week zonder Afval, waarin Zero Waste Nederland en Milieu Centraal samen optrekken.

Wat gaan we doen?

 • Gids Marjolein Lever van @Marjoleindoetgroen heeft een informatieve wandeltour langs Zero Waste locaties in Hilversum voor je samengesteld. Marjolein leeft al enige tijd afvalarm en heeft in haar zoektocht toffe lokale ontdekkingen gedaan. Ze deelt graag met jou bij welke adressen je terecht kan met je eigen verpakkingen, en waar je plasticvrije producten kan kopen. Ze neemt je op het afgesproken tijdstip mee naar deze favoriete adressen, op een leuke uitgestippelde route. Zo krijg je als deelnemer de fijnste tips en is afvalvermindering helemaal niet zo moeilijk meer!
 • De route bestaat uit ten minste 5 locaties, met een divers aanbod, zoals bulk/drooggoed, vers aanbod/toko/groenten, lunchroom/koffiezaakje. Deze locaties kun je ook na de tour herkennen aan de Zero Waste raamsticker, met daarop “Neem gerust je eigen verpakking mee”. Je gaat langs toffe duurzame ondernemers die vaak ook een goed verhaal te vertellen hebben. Laat je inspireren!
 • De groepjes zijn heel klein zodat je al je persoonlijke vragen kunt stellen.
 • Na de tour drinken we nog koffie samen. Een momentje om alles te laten bezinken en na te praten. Dat wordt altijd heel positief beoordeeld.

Wat neem je mee?

 • Goede schoenen;
 • Je eigen boodschappentas(sen), potjes, bakjes en zakjes;
 • Een beker voor koffie of thee (niet noodzakelijk);

Aanmelden & Kosten

Wij raden aan om vooraf te reserveren, want er is plek voor maximaal 12 deelnemers. De tour kost € 5,- en aanmelden gaat via Eventbrite. We verzamelen bij Dille & Kamille – Hilversum (gids Marjolein is herkenbaar aan oranje fiets).

De tickets zijn non-refundable (geen terugbetaling mogelijk). We zijn een zeer kleine burgerorganisatie en doen alles vrijwillig. Wanneer je toch niet kunt deelnemen zien we je ticketprijs als een donatie aan dit initiatief. Dan vervalt je ticket en gaat deze naar iemand op de wachtlijst. Dit doen we omdat we graag het maximale aantal deelnemers daadwerkelijk mee kunnen nemen.

Tour en Corona?

Natuurlijk houden wij ons ook aan de actueel geldende Corona-regels. Hoe doen we dat?

 • We houden voldoende afstand. Dat is mede afhankelijk van wat iedereen zelf prettig vindt, inclusief de ondernemers waar we langs gaan.
 • We noteren van alle deelnemers een emailadres, zodat we je kunnen bereiken mocht het nodig zijn, ook na afloop.
 • Het spreekt voor zich dat je thuis blijft als je niet fit bent.
Zero Waste Wandeltour 3 juni

3 juni 2022
10.00 – 12.30 uur

Locatie: Dille & Kamille, Groest 36 Hilversum
Kosten: €5,-

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl