Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Zero Waste Wandeltour

Zaterdag 18 september is het World Clean Up Day en tijdens de Duurzame Dagen besteden we hier ruim aandacht aan. Zoals het doen van de (wekelijkse) boodschappen.

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? In heel Nederland bestaan Zero Waste Wandeltours. In Hilversum heeft gids Marjolein een toffe route voor je uitgestippeld! En zaterdag 18 september gaat zij graag met je op pad.

Wat gaan we doen?

Gids Marjolein Lever van @Marjoleindoetgroen heeft een informatieve wandeltour langs Zero Waste locaties in Hilversum voor je samengesteld. Marjolein leeft al enige tijd afvalarm. Ze deelt graag met jou bij welke adressen je terecht kan met je eigen verpakkingen, en waar je plasticvrije producten kan kopen. Ze neemt je op het afgesproken tijdstip mee naar deze favoriete adressen, op een leuke uitgestippelde route. Zo krijg je als deelnemer de fijnste tips en is afvalvermindering helemaal niet zo moeilijk meer!

De route bestaat uit ten minste 5 locaties, met een divers aanbod, zoals bulk/drooggoed, vers aanbod/toko/groenten, lunchroom/koffiezaakje. Deze locaties kun je ook na de tour herkennen aan de Zero Waste raamsticker, met daarop “Neem gerust je eigen verpakking mee”. Je gaat langs toffe duurzame ondernemers die vaak ook een goed verhaal te vertellen hebben. Laat je inspireren!

Wat neem je mee?

  • Goede schoenen;
  • Je eigen boodschappentas(sen), potjes, bakjes en zakjes;
  • Een beker voor koffie of thee (niet noodzakelijk);

Aanmelden & Kosten

Wij raden aan om vooraf te reserveren, want er is plek voor maximaal 12 deelnemers. Aanmelden verloopt via de knop ‘Ik doe mee’. Er wordt een bijdrage van € 3,- per persoon gevraagd. De aanmelding is definitief na betaling. Betalen kan via de webshop van Conceptstore Lokaal.

Zero Waste Wandeltour

18 september 2021
10.30 – 12.00 uur

Locatie: Startpunt Conceptstore Lokaal (Kwekerij, CS Station)
Kosten: €3,-

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl