Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Footprinchallenge 2018: een terugblik

3 november 2018

Met de vraag ‘Hoe groot is die van jou?’ werden Hilversummers in januari 2018 opgeroepen om mee te doen aan de 035 Footprint Challenge. Met de challenge daagden we ze uit om het nieuwe jaar groen te beginnen en bij te dragen aan een gezond en duurzaam Hilversum. Hoe? Door in 40 dagen hun voetafdruk te verkleinen. Maar liefst 230 Hilversummers meldden zich aan! 

De onderdelen van de Challenge bestonden vooral uit zaken die je als deelnemers thuis of op kantoor kunt veranderen. Heel leuk en leerzaam om je bewust te worden van deze vrij eenvoudige aanpassingen!

Leuk initiatief
De deelnemers waarderen de 035 Footprint Challenge gemiddeld met een 8. Vooral het aanzetten tot denken, de leuke tips en acties en de eyeopeners maakten dat de deelnemers de Challenge een leuk initiatief vonden. Deelnemer Sanna vond het top aan de Challenge “om echt te zien wat keuzes voor invloed kunnen hebben op je footprint. En dat je met zo’n uitdaging nieuwe gewoontes er in kunt brengen en bespreekbaar kunt maken met je gezin.” Populaire acties om te blijven doen zijn minder vlees eten, de verwarming lager zetten en korter douchen.

Het hele verslag van de Challenge lees je terug op de website van Footprinchallenge.nl.

 

Tekst: Paula Harte   |   Beeld: Margot Brakel

website: sbddesign.nl