Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Gemeente Hilversum en het netwerk van Hilversum100 gaan samen voor meer reparaties in Hilversum

27 december 2023

Het netwerk van Hilversum100 en de gemeente Hilversum hebben de handen in één geslagen voor meer reparaties in Hilversum. Met ‘Hilversum Repareert’ krijgt het reparatienetwerk in Hilversum gezicht. Daarbij willen we inwoners stimuleren en vooral ook helpen om meer producten te (laten) repareren in plaats van weg te gooien. Hilversum draagt zo niet alleen bij aan het verkleinen van onze afvalberg. Ook is het vaak een besparing op de eigen portemonnee. 

 

Hilversum Repareert is live!

Velen van ons laten vast weleens iets repareren. Of doen het zelf. Helaas blijkt uit onderzoek dat een aanzienlijk deel van de afvalberg gered had kunnen worden door reparatie. Met Hilversum Repareert willen we mensen niet alleen bewust maken om spullen te laten repareren. We willen ook op één plek zichtbaar maken waar in Hilversum de reparateurs te vinden zijn. En daarvoor is sinds kort de website hilversumrepareert.nl live! 

Start met Campagne

De website is een eerste manifestatie van een campagne die in januari 2024 van start gaat. Gedurende twee maanden zijn er in de stad uitingen te zien op de borden langs de weg en ook in horecagelegenheden, op de stadsschermen aan de Groest en op het Stationsplein en op sociale media. Het doel van de campagne is om inwoners van Hilversum bewust te maken van het belang en mogelijkheden van reparatie. Wist jij bijvoorbeeld dat we al meer dan 50 reparatiepunten hebben in Hilversum? En dat worden er alleen maar meer, want repareren wordt steeds populairder. En na deze campagne stopt het werk zeker niet. 

Vind een reparatiepunt

Op de website hilversumrepareert.nl vind je een handige kaart waarop je reparatiepunten bij jou in de buurt vindt. De website richt zich op drie productsoorten, namelijk: elektronica, textiel en meubels. Dat is niet voor niets; dit zijn momenteel de producten met de grootste impact op het milieu. Je vindt de categorieën gemakkelijk terug op de website dankzij pictogrammen. Inwoners van Hilversum zijn met verschillende producten op de foto gegaan en helpen zo stadsgenoten overtuigen dat reparatie een slimme keuze is. In de loop van het nieuwe jaar wordt de website verder uitgebreid met meer succesverhalen en tips om zelf producten te repareren.

Gezocht: themaverbinder Reparatienetwerk

Het Hilversumse Reparatienetwerk groeit en daarvoor zoeken we een themaverbinder Reparatienetwerk. Als themaverbinder help je het Hilversumse reparatienetwerk verder te laten groeien en mensen en ondernemers met elkaar te verbinden. Eén à twee keer per jaar willen we een bijeenkomst met interessante onderwerpen organiseren voor het netwerk. Voor deze rol hoef je zeker niet zelf te kunnen repareren. Het is wel een voordeel om affiniteit met reparatie te hebben. Vind je het leuk om het Hilversumse reparatienetwerk te leren kennen en te helpen groeien? Of heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar ynske@hilversum100.nl 

Deel je mening

Heb je tips of ideeën voor Hilversum Repareert? We zijn benieuwd! Laat het ons weten door een mail te sturen naar de themaverbinder Circulaire Economie (ynske@hilversum100.nl ). 

Tekst: Ynske Betlem, Pien Gerards   |   Beeld: Arnoud van den Heuvel

website: sbddesign.nl