Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Groene vingers en handen uit de mouwen tijdens NL DOET

31 mei 2021

27, 28 En 29 mei was er weer een editie van NLDoet. In de tuinen van Urban Farming 035 werd volop geklust, onkruid gewied en geplant. Zo ook in de UF035-tuin in wording, naast de kleine st.Vituskerk. Daar kreeg tuinouder Rachel Kinneging hulp van 7 studenten van het ROC college Hilversum. Die hebben geholpen met de aanleg van een appelboomgaard, op het terrein achter de ontmoetingsruimte. Omdat er lood in de grond zit komen de appelbomen in 12 tonnen te staan. De vrijwilligers van de kerk hebben struiken geplant voor meer biodiversiteit.

De Riebeecktuin deed ook weer mee, samen met bewonersgroep Vrienden van de Riebeeckvijver. In en om de tuin werden fruitbomen, wollige sneeuwballen, lijsterbessen en vlinderstruiken geplant. Aan bewoners rondom de tuin zijn boompjes uitgedeeld. Die waren daar erg blij mee, want ze willen graag bijdragen aan meer biodiversiteit. Ze verheugen zich al op het fruit dat gaat groeien.

Op Skip Valley aan de Diependaalselaan werd ook lekker geklust en getuinierd en natuurlijk volop genoten van het mooie weer, de koffie en elkaars gezelschap.

Wist je dat het tuinieren op de Urban Farming 035 tuinen HELEMAAL GRATIS is? En dat iedereen mee mag doen?

Tekst: Marike Boersma   |   Beeld: Marike Boersma

website: sbddesign.nl