Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

(H) Eerlijk Hilversum

29 september 2023

Het Urban Farming netwerk start de campagne (H) Eerlijk Hilversum met als doel: 100 heerlijke Foodspots in Hilversum!

Foodspots zijn plekken waar we samen lokaal voedsel telen en oogsten. Voor mens én dier.  Een Foodspot kan heel eenvoudig een paar m2 zijn met kruiden of een hele straat met bv. fruitbomen. Iedereen die eet kan meedoen 😉

Wij geloven in de kracht van lokaal: hoe meer we ons voedsel dicht bij huis verbouwen en consumeren, hoe sterker onze Hilversumse voedseleconomie wordt. Ook groeit onze kennis over voedsel hierdoor. Want, weet jij waar je voedsel vandaan komt? Van de (super)markt – oké – maar wie produceerde het? Welke boeren en verwerkers zijn er verantwoordelijk voor jouw dagelijkse voedingsstoffen? Nu ben je vaak overgeleverd aan producenten elders en ontbreekt soms basale kennis over wat goed is voor gewas, mens en dier.

Het Urban Farming 035 netwerk laat zien dat dat anders kan: door je eigen eten te gaan verbouwen of de lokale voedselproducenten te steunen.

En kan het niet lokaal? Laten we dan voor zo Eerlijk en duurzaam mogelijk kiezen. FairTrade producten geven die garantie. Met de campagne (H) Eerlijk Hilversum nodigen we je uit om mee te doen. Na aanmelding krijg je een startpakket met inspiratie en zakjes inheemse, biologische zaden.

Tekst: Marike Boersma

website: sbddesign.nl