Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

In het Zonnetje: Yvette Zegwaard

30 april 2023

Yvette Zegwaard is coördinator van het Hilversumse Repair Café

Waar kun je terecht als je stofzuiger of koffiezetapparaat niet meer werkt? In Hilversum ga je dan naar het Repair Café waar een legertje aan enthousiaste en kundige vrijwilligers onze kapotte apparaten, meubels, gebruiksvoorwerpen, kleding, etcetera onder handen neemt. Yvette Zegwaard, coördinator, is er trots op dat ongeveer 65% van de spullen die worden binnengebracht kunnen worden gered van de afvalhoop. Een goede reden om hen eens in het zonnetje te zetten!

Zien wanneer het volgende Repair Café wordt georganiseerd of aanmelden als vrijwilliger? –> hilversumverbonden.nl/repaircafe

Ynske Betlem interviewde nog meer bezoekers, zoals deze dame en heer die onafhankelijk van elkaar met hun kapotte koffiezetapparaat in de wachtkamer van het Repair Café zaten. We kunnen erom lachen, maar eigenlijk is het zonde van de grondstoffen en zonde van het geld dat apparaten gebouwd worden om vlak na de garantietermijn stuk te gaan. Die oude economie heeft afgedaan en we zijn dringend toe aan nieuwe ‘businessmodellen’ die rekening houden met de aarde, energie en duurzaamheid.

Bekijk alle Zonnetjes!

Tekst: Arnoud van den Heuvel

website: sbddesign.nl