Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

MUDJeans en De Groene Afslag ontvangen koninklijk bezoek

24 november 2022

Hare Majesteit koningin Máxima was onder de indruk van de circulaire ontmoetingsplaats De Groene Afslag. Ze bracht woensdag 23 november een werkbezoek aan De Groene Afslag in Laren. Ze bezocht er het circulaire denimmerk MUD Jeans dat onlangs de Koning Willem I plaquette won voor duurzaam ondernemerschap. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I prijs.

De koningin was woensdagochtend in het gezelschap van gedeputeerde Rosan Kocken, burgemeester Nanning Mol van Laren en Klaas Knot, president van De Nederlandse Bank en voorzitter van de jury. Ze verbleef anderhalf uur bij De Groene Afslag, waar ze het hoofdkantoor van MUD Jeans bezocht en uitleg kreeg over circulair ondernemen.

Foto door Reinier RVDA: Máxima mag zelf een spijkerbroek helpen recyclen.

Bert van Son, oprichter en eigenaar van MUD Jeans: “Het bezoek van Hare Majesteit bezegelt de eervolle onderscheiding en daagt ons uit om op volle vaart door te gaan om de kledingindustrie blijvend te verduurzamen.”

Lucas Mol, oprichter van De Groene Afslag: “We zijn erg blij met het bezoek van de Koningin en haar waardering voor wat we hier doen. En we zijn nog blijer met MUD Jeans, want die zijn hier elke dag, het hele jaar door. De Groene Afslag is een thuis voor zulke veranderaars.”

Foto door Reinier RVDA: Medewerkers van MUD Jeans en De Groene Afslag laten zich royaal fotograferen.

Tekst: De Groene Afslag   |   Beeld: Margot Brakel en Reinier van der Aart

website: sbddesign.nl