Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Hilversum100 in 2020-2021: netwerk van duurzame doeners

1 december 2020

Het platform Hilversum100 werkt aan het verduurzamen van Hilversum. Het is hét Hilversumse platform van duurzame denkers en doeners. Wij denkers en doeners werken als bewoners en medewerkers van maatschappelijke organisaties, bedrijven en gemeente aan duurzaam leven, wonen en werken in Hilversum. Ieder jaar bepalen wij waarmee wij als platform aan de slag gaan. Waarmee we duurzaam verschil willen maken en doorbraken mogelijk willen maken. Wij nodigen iedereen uit bij te dragen aan een duurzaam Hilversum en zich bij het platform aan te sluiten.

In 2017, 2018, 2019 en 2020 heeft de Hilversum100 Challenge een dertigtal initiatieven ‘een financieel zetje in de rug’ gegeven. Deze  initiatieven zijn aangesloten op het platform Hilversum100. In de loop van 2019 zijn we met ruim 35 deelnemers gaan nadenken over de toekomstige rol en structuur van de Hilversum100. We hebben plannen gemaakt voor een platform van versnellers verbinders en verduurzamers. Met verbindingen, themagroepen en nieuwe initiatieven.

Hilversum 100% duurzaam in 2050

Platform Hilversum100 wil het verduurzamen van Hilversum versnellen. Hilversum 100% duurzaam in 2050 is onze ambitie, onze stip op de horizon. Het platform start nieuwe initiatieven op de thema’s Duurzame energie, Natuur in en om de stad, Toekomstbestendig ondernemen, Groene mobiliteit, Smart waste en Eerlijk eten. We gaan in 2020 ‘broeden’ op wat de ambitie van 100% duurzaam voor deze thema’s betekent.

Transitiejaar 2020

We beschouwen 2020 als een transitie jaar waarin we de Hilversum100 van Challenge-en-Dag-van-de-Duurzaamheid campagne ombouwen tot een platform van duurzame denkers en doeners. We vinden met elkaar uit wat de optimale organisatie is om het verduurzamen van Hilversum te versnellen. En samen ontdekken wat het platform Hilversum100 moet bieden waardoor initiatiefnemers en initiatieven kunnen bruisen en duurzame impact kunnen hebben.

Initiatieven verrijken en versnellen

Wij zijn ambitieus en zien volop kansen om meer initiatieven van bewoners en ondernemers op vele manieren te steunen. Bestaande initiatieven maken we zichtbaar op een kaart en hun activiteiten in een duurzame activiteitenagenda. Nieuwe initiatieven kunnen zich verrijken in de themagroepen waar initiatiefnemers elkaar ontmoeten en met elkaar meedenken. Daarmee wordt een initiatief ook lid van de digitale werkomgeving van de Hilversum100 waardoor kennis en netwerken toegankelijker worden.

Interesse? Neem contact op!

Tekst: Marike Boersma

website: sbddesign.nl