Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Nieuwe Groen wandel- en fietsroute

8 juli 2021

Hilversum Marketing introduceert nieuwe wandel- en fietsroute

Hilversum Marketing heeft een nieuwe wandel- en fietsroute ontwikkeld. Het gaat om een gecombineerde wandel- en fietsroute voor inwoners en bezoekers door het groen in en om de stad.
Ga lekker wandelen door de Boombergwijk, de Oude Haven en het Corversbos of fiets de stad uit en ontdek de bossen en heidevelden rondom Hilversum. Beide routes beginnen op de Kerkbrink, maar je kunt op elk gewenst punt starten.

Op deze plattegrond staan zowel de wandel-als de fietsroute vermeld. Aan jou de keuze waar je als eerste mee start.

Over de wandelroute (7 km):
Binnen de bebouwde kom van Hilversum staan veel monumentale bomen. Vanaf midden jaren ’20 zorgde plantsoenmeester J.H. Meijer voor de aanplant van meer dan 600 soorten, maar de Hilversumse liefde voor lommer startte eerder. Kunstschilder Jan van Ravenswaay kocht in 1831 een strook bouwgrond en liet die beplanten. Zo ontstond het eerste openbare groengebied van de stad: De Boomberg.

Over de fietsroute (36 km):
Je kunt fantastisch fietsen in en vooral rondom Hilversum, want de stad is omgeven door natuur. Ontdek met deze fietsroute de heidevelden, de bossen en de zandverstuivingen in de buurt. Met informatie over de natuurgebieden, tips voor een korte break en highlights.

De Groen route is zowel in het Nederlands als in het Engels verkrijgbaar voor € 1,95 bij de VVV/Live Hilversum Brandstore op het stationsplein of online.

Tekst: Hilversum marketing

website: sbddesign.nl