Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Ondernemersvereniging Hilversum Zuidwest Energiepositief

30 april 2022

Hilversum100 volgt al enige tijd Ondernemersvereniging ZuidWest. Hun motto is “Samen duurzaam, schoon, heel en veilig”; en dat spreekt ons aan. Meer info: ovhilversumzuidwest.nl/duurzaam

De duurzaamheidscommissie van deze vereniging streeft naar het grootste zonnedak van Hilversum; een voetbalveld groot! 17 bedrijven hebben begin dit jaar een samenwerkingsverklaring getekend met elkaar en met de ondernemersvereniging.

Gezamenlijk gaan ze 2.720 zonnepanelen neerleggen op in totaal 5.482 m2 dak. Van de 14 daken worden er 6 eerst beter geïsoleerd, 1 bedrijf vervangt de ketel voor een warmtepomp, 2 deelnemers zetten laadpalen voor de deur en 5 bedrijven gaan over op LED-verlichting. Bij elkaar goed voor 1.169.410 kWh/jaar aan besparingen en zelf opgewekte stroom.

En daarmee zijn ze nog niet klaar daar in Kerkelanden/Havengebied. Misschien brengt de toekomst wel een energiegrid, maar op dit moment blijft de duurzaamheidscommissie samen met de gemeente en andere partners zoeken naar mogelijkheden om energie te besparen. Ook bij ondernemers die al aan de regels voldoen zijn er vaak interessante mogelijkheden om nog meer energie en geld te besparen. De commissie duurzaam van deze vereniging staat voor andere ondernemers klaar, bijvoorbeeld door contact te leggen met de ondernemers die je voorgingen en die ook graag hun ervaringen zullen delen.

Voor meer informatie mail naar commissieduurzaam@ovhilversumzuidwest.nl

Tekst: Ondernemersvereniging Zuidwest bewerkt door Aernoud Olde   |   Beeld: www.ovhilversumzuidwest.nl

website: sbddesign.nl