Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Kerkelanden Groent

Samen maken we Kerkelanden nóg mooier voor mens en dier!

Hoe mooi zou het zijn als er op al die grote grasvelden in Kerkelanden natuurlijke groene brinkjes gerealiseerd worden? Plekken waar bewoners elkaar even kunnen ontmoeten of waar je ’s avonds een drankje kunt doen met anderen. Waar de beslotenheid tussen het groen en grote boomstammen, buiten weer lonkt en kinderen op zoek te naar avontuur. Uitdagende plekken om weer ouderwets te kunnen ravotten met elkaar.

De brinkjes zijn met bloeiende beplanting, struiken en bomen omzoomd. Levendige gezellige trefpunten. Zodra het donker wordt, wordt het overgenomen door het nachtleven. Veel dieren vinden hier een beschutte haven om het grote veld over te steken. Ook zien we graag heel veel extra aanplant waar dat mogelijk is. Dat maakt de wijk meer klimaat-adaptief en fijner om in te wonen voor mens en dier. Zo verbinden we het Raabos, het weiland gebied en de stad. We vergroten hiermee het leefgebied van heel veel diersoorten, wat een enorme boost zal opleveren voor de biodiversiteit.

Dit alles is nog een flinke weg te gaan. In de tussentijd werken we met de werkgroep aan verschillende projecten. Zo komt er komende maand een zakje bloemzaad met waardevolle vaste planten en eenjarigen beschikbaar voor alle huishoudens in Kerkelanden. Het zaad is helemaal afgestemd op de Kerkelanden bodem.

Dit jaar doen we mee aan de landelijke boomspiegelactie Het Boomspiegelfeest. Samen met de gemeente en Versa Welzijn hebben we de handen ineengeslagen en willen we, samen met de bewoners, alle boomspiegels van Kerkelanden gaan beplanten met waardevolle bloeiende planten voor de insecten. De planten worden aangeboden door de gemeente.

En tja, zo zijn er nog heel veel meer plannen voor groene projecten. Laat rustig weten als je er eens met me over wilt kletsen of aan zou willen sluiten bij de werkgroep.

Samen zetten we in 2024 Kerkelanden in bloei!

Meer informatie kun je vinden op: kerkelandengroent.nl

website: sbddesign.nl