Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

PechaKucha Hilversum – Jort Meijer

25 juli 2022

Jort Meijer – Aquathermie in Muiderberg

In Muiderberg sloegen de bewoners de handen ineen; een collectief warmtenet bleek de goedkoopste en duurzaamste oplossing te zijn als alternatief voor aardgas.

Collectieve warmtenetten zijn duurzaam en betaalbaar in wijken waar een warmtebron voorhanden is, en daarmee een interessant alternatief voor individuele oplossingen.

Jort Meijer is betrokken bij dit initiatief en vertelt over het initiatief waar de bewoners, de gemeente, Waternet en andere partners de handen ineen hebben geslagen (details: warmtenetmuiderberg.nl) en samen de goedkoopste en voor iedereen betaalbare oplossing voor hun warmtebehoefte creëren. Een oplossing die met bijvoorbeeld aardwarmte (UDG) in Hilversum ook haalbaar is, mits wij daar als inwoners van Hilversum de schouders onder zetten.

Het kan dus en Muiderberg geeft het voorbeeld, net als projecten in Amsterdam, Ankeveen, Haarlem, Enkhuizen, etc. Warmtenet Muiderberg is aangesloten bij Buurtwarmte van Energie Samen. Hierin werken meer dan 100 warmte-initiatieven ‘van onderop’ samen door kennis te delen en samen oplossingen te zoeken voor problemen. Meer info: buurtwarmte.energiesamen.nu

Link naar het verslag en alle sprekers van PechaKucha Hilversum 2022

Tekst: Aernoud Olde   |   Beeld: PechaKucha Hilversum

website: sbddesign.nl