Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Pilot Hilversumse Meent Aardgasvrij: 25 woningen aardgasvrij

24 november 2021

In de Hilversumse Meent is het prettig wonen en leven. De bewoners en de gemeente koesteren dat. Om ook in de toekomst comfortabel te kunnen wonen in de wijk, hebben wijkstichting Hilversumse Meent, woningcorporaties De Alliantie en Het Gooi en Omstreken, netbeheerder Liander en gemeente Hilversum de afgelopen jaren onderzocht hoe we de woningen in de Meent het beste kunnen verduurzamen, op weg naar aardgasvrij. Vanaf nu gaan er, samen met bewoners, grotere stappen gemaakt worden in deze aanpak. Dit dankzij de steun vanuit het Programma Aardgasvrije Wijken.

Dit najaar start een pilot, waarin we een aantal koopwoningen met een warmtepomp aardgasvrij gemaakt gaan maken. Ongeveer 25 bewoners (particuliere woningeigenaren) hebben interesse om mee te doen aan dit koploperstraject. We gaan met hen in gesprek en gaan met hen stappen zetten.

De eerste stap is een energieadvies op maat: welke maatregelen zijn er nodig? Wat gaat dat kosten? En welke subsidies en bijdragen uit het project zijn er mogelijk? Na dit advies bepaalt de bewoner zelf of hij of zij daadwerkelijk mee gaat doen. Meer informatie: https://aardgasvrij.hilversum.nl/Meent_Aardgasvrij

 

Tekst: Meent Aardgasvrij bewerkt door Aernoud Olde   |   Beeld: Meent Aardgasvrij

website: sbddesign.nl